Afbeelding

Volleyballers Forza starten met makkelijke overwinning

Actueel SD|Sport

De volleybalmannen van Forza zijn het seizoen 2022/2023 begonnen met een 3-1 zege op VVBV.

De overwinning, dinsdagavond in sportzaal de Vanger in Bruinisse, kwam eigenlijk niet in gevaar tegen de volleyballers uit Hellevoetsluis. Tijdens de eerste set had de thuisploeg, sinds dit seizoen een combinatie van het eerste en tweede mannenteam van het afgelopen jaar, snel een marge van vier à vijf punten te pakken. Dit resulteerde uiteindelijk in 25-21 voor Forza. Het tweede bedrijf was in een vloek en een zucht voorbij: 25-9, ook voor Forza.
Teveel positiewisselingen waren er debet aan dat de Schouwse spelers tijdens de derde set constant achter de feiten aanliepen: 15-25. Na een 6-3-voorsprong voor Forza waren de twee teams in het verloop van de vierde set aan elkaar gewaagd: het werd vervolgens 9-9, 11-11, 14-14 en 17-17. Een smash van Steven van Roemburg betekende 18-17. Met onder meer drie punten van Willem van Gilst en twee aces, waaronder op matchpoint, van Van Roemburg was de eindsprint van Forza VVBV teveel: 25-18.
Opvallende debutant bij Forza was Bruenaar Jacco de Looff. Volleybal is namelijk zijn vierde sport waarin hij uitkomt in het hoogst spelende team van een vereniging. Binnenkort vertelt hij in WereldRegio hoe een en ander verlopen is.