Afbeelding

MZC’11 trekt lessen en slaagt op openingsdag

Actueel SD|Sport

MZC’11 is het seizoen 2022/2023 geopend met een 4-1-zege op Yerseke. Het was ronduit verdiend met dank aan de laatste wedstrijd tegen Yerseke op sportpark Den Hogen Blok.

Dat laatste duel, dat Yerseke met 0-5 won, werd MZC’11 helemaal weggecounterd door de snelle spitsen van Yerseke. Rody Vermue wist het zich nog goed te herinneren. Het was voor MZC’11-trainer Adriaan Nieuwenhuijse voldoende reden Vermue als rechtsback te posteren. De voetballer heeft snelheid, een krachtig lichaam en volop verdedigende kwaliteiten. Het was een optelsom van meerdere factoren waardoor Vermue zijn naam ineens op de rechtsbackpositie zag staan. “We moeten de plaats van Jesse van der Linden opvangen. We hebben een beetje moeten schuiven en tijdens de voorbereiding was niet iedereen er.” De meeste belangrijke oorzaak van Vermue als rechtsback lag opgesloten in de 0-5-nederlaag in het seizoen 2021/2022. “Vorig seizoen zijn we op de counter geklopt en hebben we flink op onze broek gehad. Vooral door die buitenspeler.
MZC’11, dat vorig seizoen op de openingsdag ook met 4-1 won maar dan in Yerseke, had haar lesje dus geleerd en gaf Yerseke eigenlijk weinig kansen om hoe dan ook gevaar te stichten. Wat heet, de thuisploeg kwam op de openingsdag van de tweedede klasse G als beste uit de startblokken. Vermue gaf naar eigen zeggen het laatste zetje aan door Ramon Janson ingebrachte vrije trap. “Ja, ja, ja, ja, ik schampte de bal.” De meeste credits voor de openingstreffer gingen wel naar de aangever. “Het was een goede bal van Ramon.” Met zijn goal bewees Vermue zijn waarde als spits, een plek waarop hij, zo heeft hij in verleden al aangetoond, ook goed uit de voeren kan. “Spits, rechtsback, centraal achterin, verdedigende middenvelder”, somde teamspeler Vermue zelf al op na afloop. “Ik heb nu weer lekker negentig minuten gevoetbald”, waarmee hij doelde op zijn slepende schouderblessures die hem recent vele delen van seizoenen deed missen. “Rechtsback ligt me wel, maar ik speel het liefst als verdedigende middenvelder.”
Na de treffer Vermue (foto) in de zesde minuut leek Yerseke snel de gelijkmaker te kunnen maken maar een bal viel net goed voor de voeten van de ploeg om af te kunnen drukken. Na deze ‘kans’ had MZC’11 vrijwel volledige controle over de wedstrijd en creëerde aardig wat kansen. Janson kon een voorzet van Vermue niet verlengen en dat gold ook voor een assist van weer Vermue op Sander van Vossen. Laatstgenoemde moest de 2-0 maken na een voorzet van Jaimy Matthews maar kreeg bij de aanname ‘ruzie’ met de bal. De 2-0 viel toch omdat Janson, zeer bedrijvig maar nogal ongelukkig in de afwerking deze zaterdag, werd gevloerd in het strafschopgebied. Luuk van Vossen, de oudere broer van Sander, klaarde dat klusje koeltjes: niet eens hard in de linkerhoek, keeper hulpeloos in de rechterhoek: 2-0.
Dezelfde Van Vossen zette MZC’11 na een klein kwartier in de tweede helft op 3-0 na een heerlijke aanval over de linkerkant: op snelheid, over meerdere schijven, steeds een keer raken. Binnen enkele seconden werd Yerseke helemaal ontrafeld, al zou er een overtreding tijdens die aanval zijn gemaakt.
Pas in de zeventigste minuut kreeg Yerseke een echte mogelijkheid maar werd de bal ‘slechts’ op MZC’11-doelman Thijs Rombouts geschoten. Een kleine tien minuten voor het einde had Rombouts op een schot na keurige aanval geen antwoord: 3-1. Vlak voor het einde van de wedstrijd vergrootte Luuk van Vossen, nadat Janson twee dotten van kansen had laten liggen, de marge weer naar drie. Vermue was tevreden. “Ik schat Yerseke in als één van de hogere teams. Dat doen we goed vandaag.”