Logo wereldregio.nl

Van Slooten/Van der Stigchel zien beide kanten medaille

  Actueel SD|Sport

Ronald van Slooten en Jan-Cees van der Stigchel hebben een opmerkelijke finaledag van het Gruttepikkers II-toernooi beleefd.

In de halve finale van het mannendubbel A (actuele rating 3,9-5,3) tegen Martijn van Grunsven en Koen de Bruijn hadden ze nog maar een duwtje naar de afgrond nodig, maar konden ze zich net aan de rand vastklampen en in de eindstrijd waren de rollen tegen Joeri Jonkman en Arien Kabouw omgedraaid en leek de toernooiwinst een feit.
Wat gebeurde er allemaal op de slotdag van het tennistoernooi bij TV Duiveland? In de halve eindstrijd verloren Van Slooten (rechts op foto) en Van der Stigchel (links) de eerste set met 7-6 van de Zierikzeeënaar De Bruijn en Van Grunsven en kwamen met 5-1 in de tweede set achter en keken tegen twee matchpoints aan. Er volgde een hele aardige comeback, die in met 10-7 in de supertiebreak (als derde set) werd bekroond. In de eindstrijd tegen Kabouw, die sinds kort in Zierikzee woont, en Jonkman wonnen Van Slooten en Van der Stigchel de eerste set met 6-2 en kregen in het tweede bedrijf de mogelijkheid de wedstrijd af te maken. Deze keer vergaten zij het beslissende punt te maken waarna Kabouw en Jonkman de tweede set via een tiebreak wonnen en direct er na de super-tiebreak ook naar zich toe trokken.
In het vrouwendubbel A (actuele rating 5,6-6,4) vochten de zussen Nicole en Corine Lekkerkerk een strijd tegen elkaar uit. Corine, spelend met Liza de Bie, trok in een super-tiebreak de finale naar zich toe tegen zus Nicole, die met Olijn Tims uitkwam. De Zierikzeese zat eerder op de dag ook al aan de verkeerde kant van de score in het gemengd dubbel B (actuele rating 5,1-6,1). Met plaatsgenoot Brian van Geer ging het vrij rap (6-1 6-3) voor Serge Berrevoets en Corine Lekkerkerk, die hiermee haar tweede dagzege pakte.
De enige vrouwenenkelspelcategorie (actuele rating 8,4-9,0) was voor Elsa van Keeken. De tennisster zegevierde met 7-5 6-3 ten koste van Wendy van de Klooster.