Logo wereldregio.nl

Kerkhove maakt het mondiale nummer één knap lastig

  Actueel SD|Sport

Lesley Kerkhove heeft het de Poolse nummer één van de wereld, Iga Swiatek, bijzonder lastig gemaakt tijdens de tweede ronde op Wimbledon.

De dertigjarige oud-Zierikzeese (foto) verloor uiteindelijk pas na ruim twee uur spelen met 4-6 6-4 3-6. In 2021 strandde Kerkhove ook tijdens de tweede ronde.
Kerkhove, ingestroomd als lucky loser, startte donderdag brutaal op baan één van de All England Lawn Tennis and Croquet Club. De tennisster nam tot twee keer toe een break voorsprong. Swiatek, inmiddels zesendertig partijen ongeslagen, herstelde de schade met hele harde returns en met hulp van Kerkhove die in doorslaggevende fases iets te vaak een dubbele fout sloeg: 4-6. Kerkhove, nummer 138 van de wereld, liet zich echter niet uit het veld slaan en kwam ‘gewoon’ met 5-3 voor. Bij 5-4 kwam ze met 0-30 achter te staan maar met vier punten op rij trok ze het tweede bedrijf knap naar zich. Aan het begin van de derde set maakte Kerkhove een inschattingsfout. Ze dacht dat de bal uit zou gaan, maar de raakte alsnog de baseline. Hierdoor werd her 3-1 voor Swiatek waarna de Poolse die marge netjes en geroutineerd naar het einde bracht.