Logo wereldregio.nl

SKNWK promoveert naar derde klasse

  Actueel SD|Sport

Met de meeste minieme zege heeft SKNWK een maximaal resultaat behaalt.

Om 19.00 uur op woensdag 22 juni was de club uit Nieuwerkerk nog een vierdeklasser, een kleine twee uur later mocht ze zich een derdeklasser noemen. Het enige doelpunt, gemaakt door Stefan Vermeer na ruim een halfuur, bleek tegen Wolfaartsdijk na negentig minuten goud waard.
Met de winst speelt SKNWK sinds het seizoen 2016/2017 weer in de derde klasse. “Het voelt onwerkelijk”, reageerde SKNWK-trainer Johnny van Dijke na afloop, die donderdag op vakantie naar Egypte gaat. Aan het begin van het seizoen werd uitgesproken voor de topvijf te gaan. “Maar op den duur ging het lopen en zijn we als team gegroeid”, vertelde de Flakkeese coach woensdag in Colijnsplaat, het neutrale terrein van de laatste nacompetitiewedstrijd in het Zeeuwse amateurvoetbal van het seizoen 2021/2022.
“Voetballen kunnen ze allemaal”, vervolgde Van Dijke, die op een gegeven moment met SKNWK zelfs een kampioenschap in de vierde klasse B zag gloren. Echter, op de dag dat koploper Kruiningen punten tegen Westhoek liet liggen en SKNWK had kunnen profiteren, gingen de Nieuwerkerkers in één van hun slechtste wedstrijden van de voorbije voetbaljaargang onderuit tegen SPS. Met toen nog een speelronde te gaan, kon het gat met Kruiningen niet meer worden gedicht en werd SKNWK veroordeeld tot de nacompetitie.
Dit begon met de inmiddels veel besproken wedstrijd tegen SCO in twee delen. Hierna was Wolfaartsdijk aan de beurt. Ook met succes. Van Dijke: “Dit is een teamprestatie. Ik ben maar een passant. De jongens hebben het geflikt. Dit is gewoon mooi”.
De ‘finale’ op ‘op Colijn’ was geen goede finale. De eerste helft was voor SKNWK met een treffer van Vermeer (kopbal uit een corner van Remco van den Berge) tot gevolg. Daarvoor had Wolfaartsdijk gescoord maar werd die goal afgekeurd vanwege buitenspel. Hierna raakte SKNWK het een beetje kwijt, maar kon Van Dijke daar niet precies een vinger op leggen. Na de pauze ging Wolfaartsdijk met vier spitsen en een ‘tien’ kort erachter spelen. “Voor ons was het tegenhouden. Met de ruimte die we kregen, maakten we het niet af.” Het bleef tot de laatste minuut spannend omdat Daan van der Cingel een stiftbal van de tegenstander op de lat deed belanden.