Logo wereldregio.nl

Doek valt voor Bruse Boys, Westhoek blijft vierdeklasser

  Actueel SD|Sport

Bruse Boys is gedegradeerd naar de derde klasse.

Werd zaterdag nog met 1-0 van derdeklasser Prinsenland gewonnen, dinsdagavond had de ploeg van trainer Michel Maaskant weinig in te brengen tegen RCS, een andere derdeklasser, 0-4. In de slotfase zag Lucas Hanzen rood na tweemaal geel in korte tijd. “Het was echt een mindere wedstrijd die we hebben gespeeld en zeker ten opzichte van afgelopen zaterdag”, zo begon Maaskant. “De dinsdagavond ligt ons niet. De eerste helft leden we vooral veel balverlies en kregen we er geen druk op. De echte wil misten we en de juiste passing om in ons spel te komen. Na de 0-1 kwamen we er beter in en probeerden we wat te creëren door te wisselen, maar het werd er eigenlijk slechter op in plaats van beter.” Na de 0-2 was het gespeeld op sportpark Volharding. Door het verlies tegen de Souburgse formatie speelt Bruse Boys na zestien seizoenen weer in de derde klasse.
In deze afdeling voetbalt Duiveland ook na dinsdagavond nog, al was het een narrow escape. Pas in de 98e minuut ontdeed het team van trainer Rohan de Geus zich van vierdeklasser SPS: 3-2. Na een zenuwachtig begin met veel balverlies aan Duiveland-zijde ontbrandde dit nacompetitieduel voor een plaats in de derde klasse pas in de tweede helft. Hierin volgde na balverlies op het middenveld al snel de 0-1 voor SPS. De Geus: “Het leek wel of we dat nodig hadden en kwamen terug in de wedstrijd”. ‘Good old’ Ronald Zwager draaide de wedstrijd met een schot in de kruising en intikker helemaal om: 2-1. Duiveland moest de boel op slot gooien en leek al op weg naar de beslissende wedstrijd (tegen Zaamslag) van zaterdag 18 juni om zich definitief veilig te (kunnen) spelen. Dom balverlies leidde zeven minuten voor het einde tot 2-2. De winnende goal van Robbert de Bruine kwam tot stand nadat de doelman van SPS de bal te ver voor zich uitspeelde. Duiveland-speler Dylan van Klinken, die achter de goalie stond, profiteerde daarvan en passte de bal naar De Bruine die vervolgens makkelijk kon scoren.
Met dezelfde cijfers als op het Oostersportpark verloor Westhoek in Wolfaartsdijk van de plaatselijke vierdeklasser. Tweemaal kwam Westhoek langs (1-1 via Kevin Veerhoek en 2-2 via Delano Westerink), maar een derde goal van de thuisploeg kon de ploeg uit Burgh-Haamstede niet meer rechtbreien. Door dit resultaat speelt Westhoek na de zomer wederom in de vierde klasse.