Bruse Boys neemt op karakter eerste horde nacompetitie

Actueel SD|Sport

Met vier spelers in de basis, waarover Bruse Boys-coach Michel Maaskant in het seizoen 2022/2023 niet meer kan beschikken, heeft zijn elftal de eerste horde van de nacompetitie genomen.

Op sportpark Volharding won Bruse Boys terecht van Prinsenland, dat in het huidige seizoen in de derde klasse B van Duiveland en ZSC’62 acteerde, en op karakter. De volgende stap naar lijsbehoud kan Bruse Boys dinsdag 14 juni nemen in een wedstrijd tegen RCS, tevens een derdeklasser.
Op een vrije trap na van Koen van den Berge, de eerste van het genoemde kwartet, op de lat in de beginfase was Bruse Boys zeker een halfuur zoekende. In die periode was Prinsenland de bovenliggende en aanvallende partij in Bruinisse waar redelijk wat supporters vanuit West-Brabant aanwezig waren. Echter, Prinsenland deed te weinig met dat overwicht. Exemplarisch daarvoor was dat Bruse Boys-keeper Kenneth Boogerd amper werd getest. Maaskant zag vanaf de kant natuurlijk ook dat Prinsenland op dat moment de overhand had. “We waren te bang om door te stappen. Daarna hebben we ons herpakt.”
Aan die laatste uitspraak viel weinig te tornen. Al in de laatste vijf minuten voor rust liet de thuisploeg met enkele mogelijkheden cq. kansen zien dat er zaterdag 11 juni helemaal voor wilde gaan. Met name de kopbal van Domenique van den Berge, nummer twee van het viertal, had minimaal op het doel in plaats van erover gemoeten.
Het Bruse doelpunt viel na de pauze alsnog. Rond de 55e minuut rondde Rick Jonker, de derde van het kwartet, keurig met een schot in de linkerhoek af: 1-0. Prinsenland was dusdanig van slag door de tegentreffer dat er wat irritaties ontstonden. Er volgden twee gele kaarten voor die ploeg in korte tijd en een kaart van een andere kleur leek een kwestie van tijd. Maaskant constateerde ook dat het bij Prinsenland even niet lekker vlotte. “Ze werden vanaf de kant een beetje gek gemaakt.”
Prinsenland draaide niet door en Bruse Boys draaide wel door met het creëren van kansen en achterin niets weg te geven. ‘’Met vechten moest het vandaag gebeuren en het typische Bruse karakter”, aldus Maaskant die Marc Bij de Vaate in de slotfase twee hele goede kansen zag laten liggen. Niettemin kwam de zege niet meer in gevaar. Maaskant weer: “Er zijn best teleurstellingen geweest dit jaar, maar deze overwinning is goed voor ons moraal. De focus is goed. Onze laatste taak is om er in te blijven.”