Averij MZC’11 richting nacompetitie in ‘kampioensduel’

Actueel SD|Sport

In de wedstrijd waarin Oostkapelle/Domburg de titel in de tweede klasse E officieus veilig stelde, heeft MZC’11 de nodige averij voor de aanstaande nacompetitie opgelopen.

Het duel op sportpark Den Hogen Blok eindigde in 2-4 voor de ploeg die over een week officieel - ze heeft een veel beter doelsaldo dan nummer twee NSVV en mag zelfs een nederlaag lijden - kampioen wordt. Naast het terechte verlies verloor de ploeg van trainer Adriaan Nieuwenhuijse in de eerste helft Kyle van Tiggelhoven en Sander Backx. Het lijkt op dit moment niet aannemelijk dat het tweetal over twee weken bij de start van de nacompetitie, waarvoor nog niet zeker is wie MZC’11 treft, kan spelen. Nieuwenhuijse noemde het ‘rotblessures’. ‘Tot overmaat van ramp’ liep Jesse Kalwij in de blessuretijd tegen een directe rode kaart aan, niet ver van de middenlijn. Het was geen handige actie van de middenvelder op die plek en op dat tijdstip. Echter, om er nu rood voor te geven en of het rood was, kon je je vraagtekens ook bij zetten. Daar was de wedstrijd niet naar.
MZC’11-Oostkapelle - uit was het 3-2 voor de komende kampioen - was zeker geen onaardige wedstrijd en in de eerste helft in evenwicht qua kansen. Luuk van Vossen verscheen namens de thuisploeg alleen voor de doelman en Oostkapelle raakte de paal bij MZC’11-goalie Thijs Rombouts. Na pauze was Oostkapelle ver- en ronduit de beter. In een halfuur scoorde het viermaal uit vaak vlot lopende aanvallen. De wedstrijd was toen gespeeld, Oostkapelle had gedaan wat ze moest doen en hierna maakte Ramon Janson met twee treffers de stand wat draaglijker. Nieuwenhuijse: ,,Na de 0-1 was het gespeeld”. Dat geldt nog niet voor het seizoen van MZC’11, ondanks de nieuwe blessures. ,,Dat lossen we wel op. De selectie is breed genoeg”, aldus Nieuwenhuijse.