Logo wereldregio.nl

SKNWK vergooit eigenhandig titelkansen

  Actueel SD|Sport

SKNWK kan zich richten op de nacompetitie die zaterdag 11 juni begint.

De Nieuwerkerkers vergooiden zaterdag hun kansen op het kampioenschap door bij SPS met 2-0 te verliezen. SKNWK-coach Johnny van Dijke stelde zonder twijfel vast dat het er in Poortvliet niet in zat. ,,SPS was de betere ploeg.” Een zege op Tholen had de slotdag (zaterdag 28 mei) in de vierde klasse B spannend kunnen maken want koploper Kruiningen speelde met 1-1 gelijk tegen FC De Westhoek’20. In Burgh-Haamstede ‘vonden’ de twee elftallen elkaar ook al in een 1-1. Door het verlies van SKNWK is de marge met Kruiningen vier punten geworden en kan SKNWK zich definitief opmaken voor het seizoenstoetje. De tegenstander van de nacompetitie is nog onbekend. Voor de nacompetitie komt ook WIK;57 in aanmerking. Behalen de Kerkwervenaren volgende week hetzelfde resultaat als SPS, is dat - bij winst sowieso - een feit.
In de derde klasse B is het ZSC’62 nog steeds niet gelukt om zich definitief in veilige haven te voetballen. Ondanks de mindere periode qua voetbal en resultaten gaat ZSC’62-trainer Thomas Mangelaars er van uit dat zijn ploeg zich over een week in de thuiswedstrijd tegen Duiveland het behoud in die afdeling gaat bevestigen. ,,Ik heb me laten vertellen als we met 0-8 verliezen dat Duiveland de nacompetitie ontloopt en wij er in komen. Je weet het nooit, maar dat gaat ons niet gebeuren. Maar het maakt het er de laatste weken niet leuker op. We weten dat we boven onze stand hebben geleefd.”
Duiveland-trainer Rohan de Geus kan ook niet geloven dat zijn team even met hele dikke cijfers in Scharendijke wint. Hij kan niet echter niet ontkennen dat zijn ploeg de laatste weken beter voor de dag komt dan ZSC’62, maar dat de inhaalrace van de Oosterlanders te laat op gang is gekomen. Met als gevolg de huidige twaalfde plaats die ‘recht’ geeft op nacompetitie voor lijfsbehoud in de derde klasse.

UITSLAGEN
ZATERDAGAMATEURS
Tweede klasse E:
MZC’11-Oostkapelle/Domburg 2-4 (1-4 en 2-4 Ramon Janson)
FC Axel-Bruse Boys 3-0

Derde klasse B:
Duiveland-Krabbendijke 4-0 (1-0 en 2-0 Thijs Rentier, 3-0 Ronald Zwager, 4-0 Dylan van Klinken)
Kapelle-ZSC’62 4-0

Vierde klasse B:
Kruiningen-FC De Westhoek’20 1-1 (0-1 Kevin Veerhoek)
SPS-SKNWK 2-0
SC Stavenisse-WIK’57 0-6 (0-1 Remon den Boer, 0-2 Jochem den Hartog, 0-3, 0-4 en 0-5 Colin van Wanrooij, 0-6 Dennis Dekker)
Colijnsplaatse Boys-Brouwershaven 2-2 (0-1 Lars Jonker, 1-2 Martijn Dalebout)