Logo wereldregio.nl

FC De Westhoek nagenoeg compleet tegen koploper

  Actueel SD|Sport

FC De Westhoek heeft op verdediger Patrick Verboom na een fitte selectie voor het treffen met koploper Kruiningen.

Het is een wedstrijd waar zaterdag veel aandacht op gericht is. Immers, weet de ploeg van trainer Henk Schouten de lijstaanvoerder van de vierde klasse B punten af te snoepen, dan wordt de titelstrijd op de slotdag (4 juni) beslist. Een voorwaarde is wel dat SKNWK dan in de uitwedstrijd tegen SPS, de nummer vier in de stand, een beter resultaat haalt dan Kruiningen. De Nieuwerkerkers missen topscorer Jarno van Nieuwenhuize (31 goals) en Machiel Schot.
WIK’57 gaat naar Stavenisse zonder Tim de Looze, Simon van Dongen, Nino van der Niet en Frank den Boer. Bij winst blijven de Kerkwervenaren in de race voor de nacompetitie. Brouwershaven speelt tegen Colijnsplaatse Boys nergens meer om. Lex Theuns, Cas van der Meer (blessures), Skip Reijnen (werk) en Senna Steenhorst (weekend weg) ontbreken.
Tweedeklasser MZC’11, met vier zeges en een gelijkspel in een goede vorm verkerend, ontvangt Oostkapelle/Domburg dat in Zierikzee kampioen kan worden. Sven Heijboer kijkt geblesseerd toe, Jesse van der Linden en Jesper Kriens zijn twijfelgevallen. Bruse Boys, al zeker van nacompetitie voor lijfsbehoud. De lijst van afwezigen staat maar weer eens op vijf: Tim von Unen, Marc Bij de Vaate, Domenique van den Berge, Thomas Maaskant en Mats Willemse.
Derdeklasser ZSC’62, nog steeds nier helemaal veilig, gaat Kapelle tegemoet treden zonder Robin Dekker, Justin Vaane (vakantie), Jasper Kraaijenbrink (werk), Danny Erkelens en Nicky van der Velden (blessures).