Logo wereldregio.nl

Duiveland in nacompetitie, ZSC’62 nog steeds niet veilig

  Actueel SD|Sport

Twee speeldagen voor het einde heeft Duiveland zich in de derde klasse B neergelegd bij nacompetitie voor lijfsbehoud en heeft ZSC’62 nog steeds een punt nodig om dat te ontlopen.

De vrije val van de Scharendijkenaren, die zaterdag met 1-2 van Klundert verloren, is erg opmerkelijk. Enkele weken geleden stond de ploeg van trainer Thomas Mangelaars gedeeld vierde, maar daarna is er sprake van een spreekwoordelijk kaartenhuis. Toch komt Mangelaars zelfverzekerd over met betrekking tot een goede afloop over twee weken. ,,Natuurlijk, het gat met Krabbendijke is vijf punten, maar ik geloof nooit dat wij in de problemen komen. Daar hebben we een veel te goede groep voor. We gaan het mooi afsluiten tegen Kapelle en Duiveland.” Overigens is het gat met de vierde plaats ook maar vier punten. ,,Het is van de zotte dat we met dertig punten nog niet veilig zijn”, aldus Mangelaars die zijn team in de tweede helft genoeg kansen zag creëren om de 1-2-nederlaag af te wenden of zelfs te winnen. Twee persoonlijke fouten achterin waren de oorzaken van de Brabantse tegengoals.
Duiveland kreeg tegen een ander Brabants team, Halsteren, liefst negen doelpunten te verwerken. Na de 3-2 was er nog een kans op 3-3 maar daarna ging het heel hard voor de Oosterlanders. ,,We kwamen op alle fronten tekort”, aldus trainer Rohan de Geus. In theorie kan ze de nacompetitie nog ontlopen, maar bijvoorbeeld ZSC’62 heeft een veel beter doelsaldo en dat is beslissend dit seizoen. ,,We gaan nacompetitie niet ontlopen.”
In de vierde klasse B leed WIK’57 haar eerste nederlaag sinds 19 februari. Buurman SKNWK was daar in de derby (foto) met 0-3 verantwoordelijk voor. Ondanks het terechte verlies blijven de Kerkwervenaren in de race voor een plek in de nacompetitie. WIK’57-trainer Huseyin Dogan: ,,SKNWK heeft op de juiste momenten toegeslagen op onze individuele fouten. Qua voetbal was SKNWK niet beter maar vooral slimmer en volwassener”. 

UITSLAGEN
ZATERDAGAMATEURS
Tweede klasse E:
Bruse Boys-Walcheren 0-1
NSVV-MZC’11 1-4 (0-1 Sander Backx, 0-2 Jesse van der Linden, 1-3 Sander Backx, 1-4 Luuk van Vossen)

Derde klasse B:
Halsteren-Duiveland 9-4 (2-1 Wouter de Jonge, 3-2 Jordi Wesdorp, 5-3 Robbert de Bruine, 9-4 Ahmad Aljahi)
ZSC’62-Klundert 1-2 (1-1 Berné Akkermans)

Vierde klasse B:
WIK’57-SKNWK 0-3 (0-1 David van den Broeke, 0-2 Stijn Dooge, 0-3 Tim van der Cingel)
FC De Westhoek’20-Rillandia 5-0 (1-0 Kevin Veerhoek, 2-0 en 3-0 Gijs van Duijvenbode, 4-0 Jelle Boogerd, 5-0 Nathan van der Neut)
Brouwershaven-SC Stavenisse 6-1 (1-1 Arnold Hanse, 2-1 Martijn Dalebout, 3-1 Senna Steenhorst, 4-1 Jerom Theijssen, 5-1 Martijn Dalebout, 6-1 Lars Jonker)