Logo wereldregio.nl

,,Het is meer hoop om erin te blijven”

  Actueel SD|Sport

Het ontlopen van de nacompetitie voor Bruse Boys is bijkans een utopie voor de ploeg van trainer Michel Maaskant. ,,Het is meer de hoop om er in te blijven.”

De situatie bij tweedeklasser Bruse Boys is al maanden penibel. Maaskant zegt het nog met een hele kleine slag om de arm, maar het besef van het gaan spelen in de nacompetitie is er. ,,Hopelijk kunnen we nog een ‘Sparta-uitkomst’ krijgen”, doelt hij op de Rotterdamse ploeg die tien punten uit de laatste vier duels pakte en zich hiermee veilig speelde.
Afgelopen zaterdag was voor Bruse Boys de eerste van vier duels: bij Arnemuiden werd het 0-1. Komende zaterdag wacht in Bruinisse Walcheren, dat ook nog niet veilig is van direct lijfsbehoud. Niet winnen betekent zo goed als nacompetitie om in de tweede klasse te blijven. Het is iets waar Maaskant (foto) zich min of meer al bij heeft neergelegd. ,,We hebben de kansen gehad om dingen te herstellen, maar we hebben het de afgelopen weken flink laten liggen. Je kunt wel naar de stand gaan kijken, maar is dat realistisch? Als je eigen resultaten niet goed zijn, heeft dat geen zin.”
Maaskant heeft zeker de maanden na de coronastop constant de basis cq. kern van zijn elftal gemist. Dat zijn veelal bepalende spelers. ,,Je moet ook fit zijn en op den duur gaat dat tegen je werken. Daardoor hebben we nu tegenvallende resultaten. Ondanks dat we wat missen hebben we tegen Arnemuiden gewoon laten zien dat we in de tweede klasse echt niet de mindere ploeg zijn. Dat willen we zaterdag ook weer laten zien. Al is het maar voor het moraal. Ondanks de resultaten ligt de focus op dit seizoen, maar ook met een schuin oog naar volgend seizoen.”