Logo wereldregio.nl

Spitsenleed bij voetbalclubs, ook voor derby

  Actueel SD|Sport

Verschillende clubs op Schouwen-Duiveland moeten zaterdag hun spitsen missen.

Dat is zeker het geval bij de derby WIK’57-SKNWK in de vierde klasse B, zaterdag op sportpark De Vospit. De Nieuwerkerkers zijn compleet op de spitsen Jarno van Nieuwenhuize, dit seizoen al goed voor 31 goals, en Machiel Schot. Naast het vaste trio afwezigen kan WIK’57 geen beroep doen Remco Theunisse en Colin van Warnrooij. Laatstgenoemde verschijnt de laatste weken bijna altijd op het wedstrijdformulier als één van de doelpuntenmakers, maar botste tijdens de training van donderdag tegen Theunisse. Ze raakten min of meer in elkaars benen verstrikt.
ZSC’62 speelt zaterdag in de derde klasse B thuis tegen Klundert zonder voorhoedespeler Nicky van der Velden. Ook Danny Erkelens is geblesseerd. Ralph van Gent en Jean-Paul van der Weele genieten van een vakantie. Poulegenoot Duiveland ontmoet Halsteren, een ploeg uit de topdrie. Zonder Roy Quik (blessure), Matthijs van Vaardegem en Stefan de Bruine (allebei vakantie) gaan de Oosterlanders op jacht naar drie dure punten.
Daarover gesproken, Bruse Boys kan ze goed gebruiken tegen Walcheren in de strijd om direct lijfsbheoud. Al is het maar voor het moraal, geeft trainer Michel Maaskant. Mats en Olaf Willemse en Rudo van den Berge ontbreken weer, Koen van den Berge is een twijfelgeval. Bij MZC’11, dat zich in alle rust kan voorbereiden op de nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse, is alleen Sven Heijboer afwezig tegen nummer twee NSVV.
Terug naar vierde klasse waar Brouwershaven zonder Skip Reijnen (werk), Lex Theuns (blessure) en Cas van der Meer tegen Stavenisse uitkomt. Voor Van der Meer is het seizoen klaar. Hij brak op de training van vorige week een middenvoetsbeentje en zit nu in het gips. Patrick Verboom en Delano Westerink ontbreken namens FC De Westhoek’20 voor het treffen met Rillandia.