Logo wereldregio.nl

Laatste speelronde schaakstrijd wordt ‘Grande Finale’

  Actueel SD|Sport

In speelronde vijfentwintig van schaakvereniging Zierikzee schoof de top drie nog verder naar elkaar toe en wordt de laatste, beslissende speelronde, een razend spannende ontknoping.

Koploper Martin Krijger (rechts op foto) verloor van nummer drie Kees van den Nieuwendijk (links). Sjaak Spiegels kon als nummer twee profiteren, maar kwam niet verder dan remise tegen Marnix den Boer. De vierde plaats is het hele seizoen al een hevige strijd geweest waarbij meerdere spelers betrokken waren en velen resultaat boekten tegen elkaar. Op die plaats eindigen is dan ook zeker een knappe prestatie.
In de laatste speelronde speelt Krijger tegen nummer vier Den Boer en neemt Spiegels het op tegen Van den Nieuwendijk. Laatstgenoemde pakte deze speelronde de laatste strohalm, maar heeft het kampioenschap niet in eigen hand. Van den Nieuwendijk zal zelf Spiegels moeten verslaan en hopen op een verlies van Krijger tegen Den Boer. Ook Den Boer moet nog flink aan de bak om zijn vierde plaats te verdedigen ten opzichte van Michel Melkert. Komende maandag beloofd een avond vol vuurwerk te worden, want geen speler in de onderling tegen elkaar uitkomende top vier zal zich kunnen verbergen. Ze moeten alle vier winnen. Het wordt niet zomaar een finale tussen twee spelers. Het wordt echt een ‘Grande Finale’ zoals enkele weken geleden iedereen al hoopte.