Afbeelding

Bruse Boys grijpt laatste strohalm

Actueel SD|Sport

Bruse Boys heeft zaterdag gedaan wat ze moest doen, maar zag concurrent FC Axel ook winnen waardoor het gat zes punten blijft voor de plek die lijfsbehoud direct garandeert.

De winnende treffer tegen Arnemuiden werd gemaakt door Julian van Nieuwenhuize. Trainer Michel Maaskant: ,,Dit is goed voor het moraal”. Hij besefte ook dat zijn ploeg er niet veel mee op schoot, maar blijft wel, zoals hij al een seizoen is, strijdbaar. ,,We zijn nog niet klaar.” Dat klopt want Walcheren en FC Axel, beiden evenmin veilig, zijn de eerstvolgende opponenten van Bruse Boys in de tweede klasse E. Poulegenoot MZC’11 boekte een regelmatige 2-0-zege op De Meeuwen en kan zich in alle rust voorbereiden op de nacompetitie (voor promotie). De formatie uit Zoutelande miste bij 0-0 een strafschop.
ZSC’62 kon zich zaterdag weer niet definitief veilig spelen. Het gaat wel gebeuren, maar het duurt de ploeg van coach Thomas Mangelaars allemaal wat langer dan gedacht. Tholense Boys profiteerde optimaal van het feest dat ZSC’62 vrijdagavond had gehad en won met 4-0. Mangelaars wond er geen doekjes om. ,Het was de bruiloft van Robin Provoost”, legde hij uit. ,,Dan kunnen dit soort dingen gebeuren. Met schorsingen, blessures en de bruiloft waren we niet goed genoeg. We zijn er niet rouwig om en niet boos op elkaar.”
In de vierde klasse B wonnen alle ploegen van Schouwen-Duiveland min of meer afgetekend. De gevolgen blijven hierdoor hetzelfde als voor deze negentiende speeldag: SKNWK kan nog rechtstreeks kampioen worden, WIK’57 blijft volop in de race voor de derde periodetitel en FC De Westhoek’20 blijft wachten op een misstap van WIK’57 en SPS.

UITSLAGEN
ZATERDAGAMATEURS
Tweede klasse E:
Arnemuiden-Bruse Boys 0-1 (0-1 Julian van Nieuwenhuize)
MZC’11-De Meeuwen 2-0 (1-0 Ramon Janson, 2-0 Sander Backx)

Derde klasse B:
Duiveland-Prinsenland 3-3 (1-1 Leen IJzelenberg, 2-2 e.d., 3-2 Wouter de Jonge (strafschop)
Tholense Boys-ZSC’62 4-0

Vierde klasse B:
Hansweertse Boys-Brouwershaven 0-5 (0-1 Martijn Dalebout, 0-2 Lars Jonker, 0-3 Jerom Theijssen, 0-4 Lars Jonker, 0-5 Thomas van Oostrom)
Rillandia-WIK’57 0-4 (0-1 Dennis Dekker, 0-2 Frank den Boer, 0-3 Colin van Wanrooij, 0-4 Frank den Boer)
SKNWK-Waarde 2-0 (1-0 Remco van den Berge, 2-0 Robbert Padmos)
SC Stavenisse-FC De Westhoek’20 1-6 (0-1 Gijs van Duijvenbode, 1-2 Dylan Adelaar, 1-3 en 1-4 Gijs van Duijvenbode, 1-5 en 1-6 Matthijs Geleijnse)

Meer nieuws