Logo wereldregio.nl

Nederlaag doet Bruse Boys veel pijn

  Actueel SD|Sport

Een late en nog ruime nederlaag heeft Bruse Boys veel pijn gedaan in de strijd om direct lijfsbehoud in de tweede klasse E.

Door het 1-4-verlies tegen SSV’65, dinsdagavond op sportpark Volharding tijdens een inhaalronde van de competitie, en de winst van Axel op Serooskerke, is het gat met de Zeeuws-Vlaamse ploeg, dat op een veilige, elfde plaats staat, zes punten geworden. Na dinsdag staan er nog vier wedstrijden op het programma. Nacompetitie is nagenoeg niet meer te ontlopen voor Bruse Boys, dat eind november 2021 voor het laatst won: van SSV’65.
Mocht MZC’11 nog titelaspiraties hebben gehad, dan kunnen deze na het 2-2-gelijkspel in de prullenbak in. Het gat met koploper Oostkapelle/Domburg is nu acht punten. De Zierikzeese ploeg kan zich nu gaan richten op de nacompetitie (voor promotie).
Duiveland kan de nacompetitie (voor lijfsbehoud) in de derde klasse B nog ontlopen na de 0-2-zege op Seolto, een rechtstreekse concurrent. Met de drie punten blijven de Oosterlanders weliswaar dertiende, maar is het verschil met elfde plaats, waar nu Seolto staat, drie punten.
Officieel is ZSC’62 ook nog niet zeker van weer een seizoen derde klasse na het 3-3-gelijkspel in en tegen Krabbendijke. De marge met die ploeg, die twaalfde staat na 22 van 26 speelronden, is vier punten. Dat de Scharendijkenaren er nog niet zijn, konden ze zich dinsdagavond zelf aanrekenen. Een 0-3-voorsprong (na een halfuur) was niet aan de ploeg van ZSC’62-coach Thomas Mangelaars besteed. ,, Als dan rond de tachtigste minuut de 3-3 valt doet ie heel zeer. Ik heb tegen de spelers gezegd dat het misschien mijn fout wel is geweest. Ik heb mensen met wat pijntjes misschien wel te vroeg gewisseld. Het spel wordt er niet altijd beter op als je wisselt.”

UITSLAGEN (inhaal)
ZATERDAGAMATEURS
Tweede klasse E:
Bruse Boys-SSV’65 1-3 (1-0 Domenique van den Berge)
DBGC-MZC’11 2-2 (0-1 Jesse Kalwij, 1-2 Sander Backx)

Derde klasse B:
Krabbendijke-ZSC’62 3-3 (0-1 Ralph van Gent, 0-2 Mike de Voogd, 0-3 Robin Provoost)
Seolto-Duiveland 0-2 (0-1 Roy Quik, 0-2 Leen IJzelenberg)