Logo wereldregio.nl
Foto: Kees Bin

Bruse Boys moet nu echt vrezen voor nacompetitie

  Actueel SD|Sport

Het klinkt misschien irreëel van de Bruse voetbalvolgers, maar hun club, Bruse Boys, is bijna gedoemd tot het spelen van nacompetitie voor lijfsbehoud van de tweede klasse.

Dit is gevolg van de 3-1-nederlaag bij Arendskerke, één van de andere kandidaten voor de nacompetitie. Bovendien werkte de 1-4-zege van Axel bij SSV’65 ook niet mee voor de ploeg van trainer Michel Maaskant. De nederlaag van Bruse Boys en de winst van Axel betekenen dat de Bruenaren nu op de voorlaatste plek van de tweede klasse E staan. Het verschil met de veilige, elfde plaats bedraagt na 21 van de 22 speeldagen vijf punten. Dinsdag wacht Bruse Boys een midweeks treffen met SSV’65. Over ‘Arendskerke’ zegt Maaskant: ,,We hebben zelf vele mogelijkheden en het betere van het spel gehad maar het mocht niet baten”.
Dan speelt MZC’11 tegen DBGC. De Zierikzeese ploeg kende een prima generale tegen Serooskerke en lijkt het goede spel en de vorm uit de eerste periode weer te pakken te hebben. Met 0-4 was er sprake van een afgetekende zege op Walcherse bodem.
In de derde klasse B deed Duiveland in ieder geval wat ze moest doen om zicht te houden op de inmiddels felbegeerde en bekende elfde stek op de ranglijst: winnen en wel met 2-1 van Kapelle. Net als Bruse Boys staan de Oosterlanders dertiende maar is het op het ook nog niet helemaal verloren. ,,We gaan met een positief gevoel gaan we naar Seolto”, blikt Duiveland-coach vooruit op de wedstrijd van aanstaande dinsdag tegen Seolto, de ploeg die zes punten meer heeft. ,,Mocht je die winnen, dan ziet het er allemaal weer iets rooskleuriger uit, zeker omdat we Krabbendijke nog ontvangen.” Dat team heeft vier punten meer dan Duiveland. De Geus plaatst ook een ‘maar’. ,,Twee keer achter elkaar winnen is ons dit seizoen nog niet gelukt. Laten we daar dinsdag voor gaan.”
Met een zwaarbevochten tegen De Fendert heeft ZSC’62 het hoogste puntenaantal (29) in de derde klasse geëevenaard. De dertig, een record dus voor de Scharendijkenaren, kan komende dinsdag worden bereikt. Ondanks dat ZSC’62 zaterdag op eigen veld na een halfuur met tien man (tweemaal geel Ian van Essen) kwam te staan, vond trainer Thomas Mangelaars dat zijn team met 2-1 had kunnen en moeten winnen. Na de zeventigste minuut speelde ZSC’62 het echter volwassen uit en koesterde het punt. ,,Ik ben blij met de 1-1”, sprak Mangelaars. ,,We hebben een uur kei- en keihard geknokt.”
Brouwershaven leek in de vierde klasse B bijna voor de tweede maal met 2-1 van koploper Kruiningen te gaan winnen, maar moest in de 97e minuut toch de 2-2 incasseren. SKNWK aanvaardde het gelijkspel dankbaar omdat de Nieuwerkerkers met 0-6 wonnen bij Smerdiek en zo op drie punten van Kruiningen kwamen. Hier staan nog vier duels op het programma.
Achter titelkandidaten Kruiningen en SKNWK schuift WIK’57 maar weer eens plekje op na een nipte zege op Waarde. De ploeg uit Kerkwerve is nu zelfs FC De Westhoek’20 gepasseerd omdat de formatie uit Burgh-Haamstede zaterdag met 1-3 van SPS verloor. WIK’57 heeft sinds 19 februari niet meer verloren (1-0 uit bij Kruiningen) en won daarna negen maal en speelde een keer gelijk. Het is toch een reeks om u te zeggen.

UITSLAGEN
ZATERDAGAMATEURS
Tweede klasse E:
Arendskerke-Bruse Boys 3-1 (Domenique van den Berge (links op foto)
Serooskerke-MZC’11 0-1 (0-1 Jesse van der Linden, 0-2 Ramon Janson, 0-3 Sander Backx, 0-4 Luuk van Vossen)

Derde klasse B:
Duiveland-Kapelle 2-1 (1-0 Dylan van Klinken, 2-0 Robbert de Bruine)
ZSC’62-De Fendert 1-1 (1-1 Robin Provoost)

Vierde klasse B:
Kruiningen-Brouwershaven 2-2 (1-1 en 1-2 Martijn Dalebout)
WIK’57-Waarde 1-0 (1-0 Frank den Boer)
Smerdiek-SKNWK 0-6 (0-1 Jarno van Nieuwenhuize, 0-2 en 0-3 Tim van der Cingel, 0-4 Thomas Folmer, 0-5, Robbert Padmos, 0-6 Jarno van Nieuwenhuize)
FC De Westhoek’20-SPS 1-3 (1-3 Kay Veerhoek)