Logo wereldregio.nl

Vermue weer inzetbaar voor MZC’11, rentree De Munnik

  Actueel SD|Sport

Rody Vermue, speler van MZC’11, heeft een vervelende periode van schouderblessures achter zich gelaten.

De voetballer is weer inzetbaar voor het basiselftal van de Zierikzeese tweedeklasser, dat zaterdag in en tegen Serooskerke speelt. Voor Serooskerke staan Sven Heijboer en Mauro de Jonge nog steeds aan de kant.
Naast de penibele stand op de ranglijst kan Bruse Boys-trainer Michel Maaskant over veel spelers niet beschikken: geschorst is Rick Jonker naar aanleiding van zijn rode kaart tegen Oostkapelle/Domburg van vorige week, Olaf Willemse en Koen van den Berge zijn nog steeds geblesseerd, Rudi van der Bijl, Mats Willemse en Jochem Vogel zijn afwezig voor het cruciale duel met Arendskerke. Bij winst ‘klimt’ Bruse Boys over de Bevelandse formatie heen en is de veilige, elfde plaats even een houvast voor lijfsbehoud in de tweede klasse E.
ZSC’62-trainer Thomas Mangelaars heeft op de geblesseerde Danny Erkelens een fitte selectie voor de thuiswedstrijd tegen De Fendert. Duiveland-collega Rohan de Geus heeft meer zorgen voor het treffen met Kapelle in Oosterland. Ahmad Alhaji en Donny van Dongen zijn een weekend weg, Johan van Snippenberg is een twijfelgeval omdat hij vader is geworden en Matthijs van Vaardegem is eveneens onzeker wegens een blessure. Ian Roks is na een jaar afwezigheid voor zichzelf aan het trainen na een kruisbandblessure en heeft ook weer met de groep getraind.
In de vierde klasse B speelt SKNWK tegen Smerdiek zonder de geblesseerden Machiel Schot en Stijn Dooge. David van den Broek is een twijfelgeval.
WIK’57 probeert haar inmiddels zeer fraaie zegereeks voor te zetten tegen Waarde. Dit doet de Kerkwerfse ploeg zonder het vaste, geblesseerde trio (Nino van der Niet, Tim de Looze en Simon van Dongen) en Willem Plaizier en Arend van de Spek (beiden werk).
FC De Westhoek’20-oefenmeester Henk Schouten heeft voor de subtopper tegen SPS Pieter de Munnik bij de selectie gevraagd. De 43-jarige speler heeft de vraag met ja beantwoord. Jelle Boogerd is geschorst en Patrick Verboom geblesseerd.
Brouwershaven probeert zaterdag voor de tweede keer in het seizoen 2021/022 koploper Kruiningen te verslaan. Skip Reijnen (werk), Lex Theuns (blessure), Wesley Dalebout (vakantie) en Jerom Theijssen (geschorst) zijn er niet bij.