Bruse Boys krijgt al snel koude douche (en het niet warmer)

Actueel SD|Sport

Voor nog meer spanning in de tweede klasse E is een nederlaag van Oostkapelle noodzakelijk.

Bruse Boys had daar zaterdag graag aan willen meewerken, al was het maar om daar zelf in de staart van de ranglijst beter van te worden. Echter, zoals het vaak gaat tussen de beste ploeg van dit moment en een minder team, Bruse Boys, trok Oostkapelle aan het langste eind. Al in de tweede minuut kreeg de thuisploeg op sportpark Volharding een koude douche over zich heen. Uit de eerste de beste kans scoorde Oostkapelle 0-1 en kon het idee om zolang mogelijk de nul te houden rap de prullenbak in.
Het plan om compact te spelen werkte na de openingstreffer wel. Bruse Boys gaf de snelle en vaardige spelers van de Oostkapelle-voorhoede weinig ruimte om de marge te verdubbelen. In de 39e minuut werd een aanval over rechts wel goed afgerond door de bezoekers en tekende zich de veertiende nederlaag voor Bruse Boys af. De vijftiende overwinning in twintig wedstrijden voor Oostkapelle was helemaal een feit toen Bruenaar Rick Jonker vier minuten voor de pauze een rode kaart van de Geleense scheidsrechter kreeg. De aanvaller reageerde zich af na een overtreding op een speler van Oostkapelle door hem even bij zijn nek te pakken. Niet hard, maar ook niet slim van Jonker. Geel had zeker volstaan voor dit ‘vergrijp’: hier was het de wedstrijd niet naar.
Na de pauze was het voor Bruse Boys, dat al wekenlang te veel spelers mist om het andere ploegen gewoonweg lastig te maken, schade beperken. Oostkapelle was met twee meer goals nog coulant en kwam achterin, zowel voor als na de rode kaart, niet in de problemen.
Over problemen gesproken. Degradatieproblemen wel te verstaan. Deze zijn bij de jongste nederlaag van de ploeg van trainer Michel Maaskant verre van over. Is het bij een nederlaag van Oostkapelle ongemeen spannend bovenin, onderin is de spanning ook te snijden. En Bruse Boys zit er middenin. De ploeg staat nu twaalfde (’goed’ voor nacompetitie om lijfsbehoud) met veertien punten. Dit geldt ook voor Axel, dat zaterdag thuis met 0-1 van MZC’11 verloor). De nummer elf, een veilige stek, is voor Arendskerke met zestien punten. Laat dat nu net zaterdag 7 mei de eerstvolgende tegenstander van Bruse Boys zijn.