Afbeelding
Foto: Picasa

ZSC’62 heeft nog paar punten nodig voor lijfsbehoud

Actueel SD|Sport

Ondanks het goede seizoen van ZSC’62 - de ploeg staat ‘keurig’ vijfde - is het team zes wedstrijden voor het einde nog niet verzekerd van nog een seizoen in derde klasse.

Een 1-0-nederlaag tegen Seolto heeft voor die ‘spanning’ bij de Scharendijkenaren gezorgd. Het verschil met de veilige, elfde stek is vijf punten. Nu heeft ZSC’62 het ‘geluk’ dat er nog meerdere teams in de ‘race’ zijn om de twaalfde plaats te ontlopen. ZSC’62-trainer Thomas Mangelaars: ,,De verschillen tussen de nummers vier en tien zijn al jaren zo. Dat is niet anders dan normaal. We zijn blij met zoveel punten. Hopelijk winnen we volgende week van De Fendert. Ik geloof nooit dat ze ons kunnen inhalen. Dit is een zure zaterdag, maar daar komen we ook wel weer overheen.” Over die wedstrijd tegen Seolto: ,,Een typische 0-0 met een buitenspelgoal wat door Seolto ook werd toegegeven”.
De dertiende stek lijkt ‘redelijk stevig’ in handen van Duiveland na weer een nieuwe nederlaag. Deze keer was Zwaluwe met 2-0 te sterk. ,,Vandaag waren we zelf niet goed genoeg”, zei Duiveland-coach Rohan de Geus in alle eerlijkheid. ,,Voor rust leek het op 0-0 af te stevenen, maar drie minuten voor de pauze werd het 1-0. Na de 2-0 voelde je dat de wedstrijd gespeeld was.”
Brouwershaven zorgde er met een 3-1-zege tijdens de derby met FC De Westhoek’20 voor dat laatstgenoemde zich zorgen moet gaan maken om de derde plaats in de vierde klasse B. Twee persoonlijke fouten zorgde volgens Westhoek-trainer Henk Schouten voor de ommekeer bij Brouwershaven. Collega Danny Sandhövel noemde het een terechte overwinning. Na de 2-1 kreeg Brouwershaven de ruimte, had Westhoek kansen op een gelijkmaker maar viel de 3-1.
WIK’57, dat door de 2-6-zege op Hansweertse Boys Westhoek op twee punten is genaderd, is één van de kapers op de kust voor de derde plaats. SPS is de andere. SKNWK, de nummer twee en al verzekerd van nacompetitie, won met pijn en moeite van Rillandia. Het werd 5-3 na een 0-2-achterstand. Trainer Johnny van Dijke: ,,Het loopt niet zoals het moet. We zitten even in een mindere periode”.

UITSLAGEN
ZATERDAGAMATEURS
Tweede klasse E:
Bruse Boys-Oostkapelle/Domburg 0-4
FC Axel-MZC’11 0-1 (0-1 Luuk van Vossen)

Derde klasse B:
Seolto-ZSC’62 1-0
Zwaluwe-Duiveland 2-0

Vierde klasse B:
Brouwershaven-FC De Westhoek’20 3-1 (0-1 Kevin Veerhoek, 1-1 Cas van der Meer, 2-1 Martijn Dalebout, 3-1 Senna Steenhorst (foto)
Hansweertse Boys-WIK’57 2-6 (0-1 Frank den Boer, 1-2 Camiel Kleppe, 2-3 Frank den Boer, 2-4 en 2-5 Colin van Wanrooij, 2-6 Frank den Boer)
SKNWK-Rillandia 5-3 (1-2 David van den Broek, 2-2 Jarno van Nieuwenhuize, 3-3 Thomas Folmer, 4-3 en 5-3 Jarno van Nieuwenhuize)

Meer nieuws