Afbeelding

Veel twijfelgevallen bij SKNWK voor derby

Actueel SD|Sport

SKNWK-coach Johnny van Dijke weet nog niet precies welke elf hij opstelt voor de derby tegen FC De Westhoek’20.

Naast de blessures van Machiel Schot en Max Jongebreur telt de trainer vier twijfelgevallen. ,,We beslissen zaterdag of ze kunnen spelen.” Westhoek mist alleen Nathan van der Neut en de al wat langer gekwetste Delano Westerink in de wedstrijd waarin de tweede periodetitel van de vierde klasse B op het spel (zie ook papieren editie WereldRegio vrijdag 15 april, red.) staat. ,,Het wordt een spannend potje”, vermoedt Westhoek-oefenmeester Henk Schouten. ,,We hebben wat recht te zetten van de 0-5-nederlaag op eigen veld.” Of zijn ploeg ‘vol op de aanval’ gaat spelen, hangt af van het verloop van de wedstrijd. ,,We handelen naar de situatie.”
Bruse Boys gaat met een ‘uitgeknepen’ selectie naar NSVV, één van de vier titelkandidaten in de tweede klasse E. Vanwege verschillende redenen ontbreken Mats Willemse, Olaf Willemse, Rudi van der Bijl, Pepijn de Bruine, Boris de Bruine, Jochem Vogel en Koen van den Berge. Bij MZC’11, dat naar Walcheren afreist, staat er niet veel beter voor. Mauro de Jonge, Sven Heijboer, Rody Vermue en Arne Holm kennen blessures, Kyle van Tiggelhoven is op vakantie en Jesse Kalwij een twijfelgeval.
Duiveland ontmoet zaterdag 16 april thuis de zwakste broeder van de derde klasse B, Noad’67. Die degradatiestrijd - de Oosterlanders staan één na laatste - moet wel worden aangegaan zonder Leen Dooge (schorsing), Roy Quik (weekend weg), Ronald Zwager en Ian Roks (beiden blessure). Johan van Snippenberg is een twijfelgeval vanwege een blessure. ZSC’62 treft in Willemstad een andere middenmotor, Kogelvangers. Lennart Wesdorp, Danny Erkelens (blessures) en Jasper Kraaijenbrink (werk) kunnen niet in actie komen.

Meer nieuws