‘Kampioenskandidaat’ WIK heeft het lastig met Forza

Actueel SD|Sport

De volleybalsters van Forza hebben ‘kampioenskandidaat’ WIK behoorlijk wat tegenstand geboden. Ze verloren zaterdag wel met 3-1 (25-20 25-21 16-25 25-16).

Het gelijk snelle spel van WIK maakte dat Forza na de eerste vijf gespeelde punten al in de gaten had dat het een zware wedstrijd ging worden. ,,Door zelf her en der onze rusttijd te nemen wisten we de gehele wedstrijd tijd te winnen om ‘even op adem te komen’ tussen de rally’s door. De eerste set was zwaar, maar technisch goed. Door eigen foutjes eruit te halen wisten we de tegenstander bij te blijven en te scoren.” De tegenstander was echter verdedigend te goed en aanvallend te sterk waardoor ze de eerste bedrijven pakten.
In de derde set kraakte Forza de tegenstander met aanvallend hard en tactisch spel, goede verdediging en een servicereeks van Gina Kemmeren. De tegenstander was van slag, haalde Forza niet meer in te halen, maar zag WIK zich tijdens de vierde set weer herstellen. ,,Onze energie was op en we kregen het niet meer voor elkaar door de verdediging van de tegenstander te komen. De hele wedstrijd had de tegenstander spelers uit de eerste divisie in de roulatie, waar wij niet tegenop konden.”
Met de zege blijft WIK aan kop van de promotieklasse A maar kan ze niet promoveren. De NeVoBo heeft namelijk besloten dat er vanwege corona dit seizoen gepromoveerd noch gedegradeerd wordt.