Forza-vrouwen winnen in wisselvallige vijfsetter

Actueel SD|Sport

De volleybalsters van Forza hebben in een wisselvallige en spannende vijfsetter van RVC/Libanon’50 2 gewonnen.

De nummer zeven van de promotieklasse A zette de nummer negen met 3-2 (25-18 25-23 22-25 21-25 15-13) aan de kant in de Bruse sportzaal De Vanger. Zonder de twee vaste spelverdelers leverde Forza met stand-in Manon Smolders en een aanvallend goed op dreef zijnde Jaida van Breda een goede eerste set af. Na een rommelig begin van het tweede bedrijf raakte Forza op achterstand, maar een time-out van coach Alex Luycks werd er ternauwernood orde op zaken gesteld. In de derde set moest Forza hard werken voor de punten maar werd die werklust niet beloond. Hierna ging de thuisploeg mee in het niveau van RVC/Libanon’50 2. Via een goede servicereeks van Smolders keerde Forza het tij, maar ging het later in de vierde set alsnog mis door veel eigen foto. In een spannende en gelijkopgaande vijfde set bleef Forza uiteindelijk het koelste.
De volleybalmannen van Forza, laatste in de promotieklasse A,  verloren zaterdag in eigen huis van VCN 3 met 1-3 (17-25 15-25 23-25 25-23). Hiermee deden ze het iets beter dan de midweekse wedstrijd tegen dezelfde tegenstander toen het 4-0 werd.