Logo wereldregio.nl

,,Het wordt (voor elk team) lastig compleet te zijn”

  Actueel SD|Sport

Alex Luycks, trainer/coach van de volleybalvrouwen van Forza, ziet de komende weken nog genoeg hobbels over de (eventuele) voortgang van de competitie.

Zijn verhaal over de afgelopen periode en de komende weken is helder en tegelijkertijd vol twijfels. De laatste wedstrijd van de Forza-vrouwen in de promotieklasse A was 27 november en daarna werkte de Schouwse ploeg drie zaterdagtrainingen af. ,,We hebben dus nu ongeveer net zo lang stilgelegen als in de zomer”, geeft Luycks aan. ,,In de zomer hebben vijf tot zes weken om ons voor te bereiden op de start, nu twee weken.” Immers, de laatste geluiden vanuit de NeVoBo is dat eind januari de competitie hervat zou gaan worden. Luycks: ,,Kortom, dat gaat niet meevallen. Ook om iedereen blessurevrij te houden met zo’n korte voorbereiding”. En dan heeft de coach het nog niet over corona gehad. ,,Het wordt (voor elk team) lastig compleet te zijn. Als de NeVoBo de competitie inderdaad hervat op 29 januari, worden meteen veel wedstrijd geannuleerd”, verwacht hij. ,,Maar langer wachten met het opstarten van de competitie, kan betekenen dat de competitie niet kan worden afgemaakt.”
Bij atletiekvereniging Delta Sport zijn de trainingen inmiddels weer gestart. Beide wedstrijdcommissies (baan en weg) bekijken de komende tijd de mogelijkheden voor wedstrijden, laat voorzitter Co de Feijter weten. Zo is de Deltacross van afgelopen weekend al verschoven naar 12 februari.
De tafeltennisteams van Kerkwerve en Scaldina weten nog niet wanneer ze competitie mogen gaan spelen maar er is al wel een programma gepubliceerd waarbij 5 februari de eerste speeldag is. Er is dus voorzichtige hoop dat er gespeeld gaat worden. De bridgeverenigingen in Burgh-Haamstede kijken uit naar de volgende persconferentie (25 januari) waarin mogelijk bekendgemaakt gaat worden dat de horeca weer (deels) open kan. Dit betekent dat de clubs weer terecht kunnen in dorpshuis de Schutse.
In de papieren editie van vrijdag 21 januari komen meer clubs aan het woord over de huidige coronasituatie in de Schouwse sportwereld.