Logo wereldregio.nl

KNVB: amateurvoetbal ligt tot half januari stil

  Actueel SD|Sport

De KNVB heeft donderdag besloten de amateurcompetities in de hoogste klassen stil te leggen tot half januari 2022.

Dit besluit is een gevolg van de nieuwe coronamaatregelen die het kabinet vorige week vrijdag afkondigde. Premier Rutte liet woensdagavond weten dat hij een te groot risico vindt om het sporten na 17.00 uur toe te staan. ,,Dat betekent weer extra bewegingen van grote groepen mensen. Ik vind het heel onverstandig”, aldus de minister-president. Een groot deel van de Tweede Kamer heeft er echter moeite mee dat kinderen en volwassen na 17.00 uur niet meer kunnen sporten omdat grote groepen dan thuis komen te zitten in plaats van bewegen. De KNVB lijkt Rutte in deze te hebben ‘gevolgd’.
Komend weekend mogen de clubs op vrijwillige basis competitiewedstrijden inhalen. Verenigingen op Schouwen-Duiveland doen dat niet, maar spelen wel enkele oefenwedstrijden. Op het programma staan Melissant-SKNWK, Tholense Boys-MZC’11, Apollo’69-WIK’57 en Wolfaartsdijk-Brouwershaven.
Verschillende trainers hielden er echter rekening mee dat het tot aan de winterstop bij vriendschappelijke duels blijft. Huseyin Dogan (WIK’57): ,,Als je prestatief iets wilt bereiken met een groep, moet je toch trainen om naast patronen/spel ook inhoud en conditie te kweken. Ze kunnen beter de winterstop nu al in laten gaan en dan eind februari weer starten”. Rohan de Geus (Duiveland): ,,Vorig jaar werden de amateurs ook uit de beker gehaald omdat ze niet konden trainen. Ik verwacht dan dat ze nu niet blijven spelen”. Adriaan Nieuwenhuijse (MZC’11): ,,Ik verwacht niet dat de competitie doorgaat”.