Logo wereldregio.nl
Foto: Kees Bin

Gelijkspel MZC’11 toereikend voor eerste periodetitel

  Actueel SD|Sport

MZC’11 heeft zaterdag de eerste periodetitel van de tweede klasse E in de wacht gesleept. Op doelsaldo.

Na acht wedstrijden, de reeks voor de eerste periode, kwam de Zierikzeese ploeg op een puntentotaal van negentien na het 2-2-gelijkspel tegen De Meeuwen. Op dat aantal kwam VVGZ, tot zaterdag de nummer twee, ook. Dit gebeurde na een 3-0-zege op Arendskerke. Tijdens de eerste periode won de ploeg uit Zwijndrecht met 0-2 bij MZC’11. Omdat de Zierikzeese formatie van trainer Adriaan Nieuwenhuijse een beter doelsaldo (+22 om +19) heeft, pakt ze de eerste periodetitel.
In Zoutelande werd Ramon Janson onbedoeld ‘de man van de wedstrijd’. In eerste instantie deed hij dat met twee goals vlak voor rust. Nieuwenhuijse, heel blijk met de periodetitel, merkte dat er veel spanning op zijn ploeg stond omdat de eerste prijs van het seizoen behaald kon worden. Na de pauze kon MZC’11 het niet meer bolwerken omdat De Meeuwen MZC’11 goed opjaagde en vastzette. ,,We konden het niet meer bolwerken. De 2-2 was terecht.” Drie minuten voor het einde van de wedstrijd was er een negatieve hoofdrol voor Janson. Hij maakte zich los van een tegenstander en daarna een slaande beweging in zijn gezicht. Er was direct rood voor de spits.
Poulegenoot Bruse Boys verloor op eigen veld de slag in de voorhoede ten opzichte van Yerseke: 0-3. ,,Verder hebben we goed meegedaan”, vond Michel Maaskant, coach van Bruse Boys, ,,Dan moet het mee zitten met de vrije trappen Mats Willemse, maar helaas.”
In de vierde klasse B boekten SKNWK en Brouwershaven eenvoudige zeges op respectievelijk Hansweertse Boys en SC Stavenisse. SKNWK-trainer Johnny van Dijke sprak van ‘een makkelijke middag’ waarbij Jarno van Nieuwenhuize opviel met drie treffers. Brouwershaven scoorde pas laat in de eerste helft maar had na rust geen kind meer aan Stavenisse. WIK’57 leed in en tegen Waarde een 1-0-nederlaag. Trainer Huseyin Dogan: ,,De gelukkigste heeft gewonnen in een erg slechte wedstrijd”.

UITSLAGEN
ZATERDAGAMATEURS
Tweede klasse E:
Bruse Boys-Yerseke 0-3
De Meeuwen-MZC’11 2-2 (0-1 en 0-2 Ramon Janson (foto)

Derde klasse B:
ZSC’62-Tholense Boys 0-0
WHS-Duiveland uitg.

Vierde klasse B:
Waarde-WIK’57 1-0
SPS-FC De Westhoek’20 uitg.
Hansweertse Boys-SKNWK 0-5 (0-1, 0-2 en 0-3 Jarno van Nieuwenhuize, 0-4 Remco van den Berge, 0-5 Dominique Prins)
SC Stavenisse-Brouwershaven 0-4 (0-1 Martijn Dalebout, 0-2 en 0-3 Senna Steenhorst, 0-4 Michiel Theijssen)