Logo wereldregio.nl

ZSC’62 tevreden met punt in matige wedstrijd

  Actueel SD|Sport

Een opstootje uit het niets was één van de spaarzame ‘hoogtepunten’ in een verder weinig verheffende wedstrijd tussen ZSC’62 en Tholense Boys.

Het duel eindigde zoals het begon: met bekende brilstand. ZSC’62-trainer Thomas Mangelaars kon er goed mee leven. Voor de derde wedstrijd op rij niet verloren en voor de eerste keer in deze competitie van het seizoen 2021/2022 in de derde klasse B de nul gehouden. ,,Het punt is meer dan terecht, al had het ook de andere kant op kunnen gaan.” De andere kant zou dan een overwinning voor Tholense Boys, dat voorafgaand van het treffen in Scharendijke twee punten meer had dan de opponent, zijn geweest. De Thoolse ploeg vond meerdere malen ZSC’62-doelman Robin Dekker op haar weg. In de twaalfde minuut bijvoorbeeld gebeurde dat in een ‘drieluik’: twee keer redde Dekker en de derde knal belandde op de lat. De thuisploeg, waar niet alle toeschouwers legaal toekeken, kon daar weinig vergelijkbaars tegenover zetten. Zo werkte Berné Akkermans hard, maar was hij niet effectief: te lang wachtend na een goede voorzet van Robin Provoost, een kopbal over en een slap rollertje. Een spits mag wat meer brengen. Tussendoor kreeg Tholense Boys nog twee aardige kansen waarvan er eentje onschadelijk werd gemaakt door Dekker.
Na weer een redding van dezelfde sluitpost, schoot Provoost namens ZSC’62 pas na een uur spelen voor de eerste keer op het vijandelijke doel. Mangelaars tilde er niet te zwaar aan. ,,Het was moeizaam vandaag. Dat kan een keer gebeuren. Het was een zwaar veld. We hadden eerder tot wat grotere kansen kunnen komen. In de voorgaande wedstrijden ging het wat makkelijker, nu wat moeilijker. Ik had wel het idee dat, degene die de eerste goal zou maken, die zou winnen.” Zo’n wedstrijd was het inderdaad.
Na de kans van Provoost gebeurde er, afgezien van het opstootje, weinig meer. Provoost kreeg nog een kans maar schoot naast en Dekker verrichte op een gekruld schot zijn beste redding van deze middag in overigens weinig spectaculaire wedstrijd.