Logo wereldregio.nl

Duivelandse kunstgrasvelden: ,,Win-winsituatie”

  Actueel SD|Sport

Wanneer alles volgens planning verloopt, ligt er bij Duiveland en SKNWK vanaf het seizoen 2022/2023 een kunstgrasveld.

Goedkeuring voor de plannen en financiering zijn recent gegeven door de gemeenteraad. Margo Lemsom, fractievoorzitter van de VVD, diende hiervoor samen met LSD een amendement voor SKNWK in. Andersom deed LSD dat voor Duiveland met steun van de VVD. Naast het kunstgrasveld, dat op beide accommodaties op veld twee komt te liggen, komt er in 2023 ook een speelkooi bij beide clubs. ,,Het is voor iedereen in het dorp beschikbaar, ook voor de dorpsraad en de scholen”, legt Lemsom uit. ,,Dit is een win-winsituatie.”
Met de komst van twee nieuwe kunstgrasvelden in Oosterland en Nieuwerkerk kunnen de ‘plannen’, om het voetbal op drie plaatsen (oost, midden en west) op Schouwen-Duiveland, in de prullenbak. Lemsom vindt deze ontwikkeling geen probleem. ,,Als je ziet hoe Nieuwerkerk groeit, waarom zou een kunstgrasveld dan niet kunnen? Wie bepaalt dat? Dat bepaalt de markt. We kunnen wel een beetje sturen maar niet alles. Moet je dan de rem erop houden en zaken niet oppakken? Dan ga je je eigen krimp bewerkstelligen.”
Naar aanleiding van het kunstgrasbesluit heeft WereldRegio de reacties van SKNWK en Duiveland gepeild. Deze zijn te lezen in de papieren editie van WereldRegio van vrijdag 19 november.