Logo wereldregio.nl

Peeman troeft sterk veld af in 53e Mosselloop

  Actueel SD|Sport

Vooraf leken vijf à atleten aan elkaar gewaagd voor de eindzege van de 53e editie van de Mosselloop, maar eenmaal gefinished bleek er eentje toch wel erg oppermachtig.

Diegene was Maikel Peeman (links op de foto). Hij stond aan de start met onder meer plaatselijke coryfee Yunis Stitan, Tim Pleijte (winnaar laatste Kustmarathon), Tim van de Broeke, Erwin Harmes en Floris Willeboordse. Na de eerste kleine omloop van zo’n anderhalve kilometer vormden Stitan, Peeman, Van de Broeke en Willeboordse een kwartet. Dit was na het tweede, wat grotere rondje gehalveerd tot een tweetal: Peeman en Van de Broeke (rechts op de foto). In de laatste ronde van ongeveer vijf kilometer schudde Peeman Van de Broeke steeds meer van zich af en zegevierde hij 27,36 minuten. Dat hij oppermachtig was, bleek wel uit de tijd van Van den Broeke: 28,13 minuten. Willeboordse werd derde in 28,27 minuten. Stitan haalde de finish van de acht kilometer lange Mosselloop niet vanwege een val in het laatste deel van de wedstrijd.
Bij de vrouwen werd Emma van Mourik derde in een tijd van 42,20 minuten. Hiermee was de Ouwerkerkse precies acht minuten langzamer dan de Flakkeese winnaar Laury van den Berge.