Knappe comeback Duiveland, MZC’11 houdt huis in Arendskerke

Actueel SD|Sport

Zes van de acht standaardploegen van Schouwen-Duiveland kwamen zaterdag 6 november tot winst.

De meest opmerkelijke kwam vanuit Oosterland waar een duel in de derde klasse B werd afgewerkt. Na een goede vijftig minuten leek er voor Klundert tegen Duiveland niets aan de hand: toen werd het namelijk 0-3 op het Oostersportpark. Doelpunten van Ahmad, Ronald Zwager en Leen IJzelenberg keerden de wedstrijd in een kleine dertien minuten om: 3-3. Rond de 85e minuut maakte Wouter de Jonge van Duiveland compleet door 4-3 te scoren. Twee persoonlijke fouten betekenden 0-2 voor Klundert. Hierna pareerde Duiveland-doelman Simon de Bruine een inzet en keerde De Jonge een schot op de doellijn waarmee erger ‘leed’ werd voorkomen. Ondanks dat Duiveland het gevoel had dat Klundert niet zo’n bijzonder tegenstander was, werd het toch 0-3. Hierna vielen de 1-3 en 2-3 heel snel waardoor Duiveland geloof in meer kreeg. Na de 3-3 was het ver op met Klundert en werd het 4-3.Na deze goal hadden beide partijen kans op nog een doelpunt. ,,Een heerlijk overwinning voor het moraal”, aldus een tevreden Duiveland-trainer Rohan de Geus, die ook content is met de huidige vijfde plaats op de ranglijst.
In de poule van Duiveland en Klundert boekte ZSC’62 de tweede zege op rij. Bij Zwaluwe werd keurig met 2-3 gewonnen door onder ander de door Mark Provoost traditioneel benutte strafschop en een ook al bijna gebruikelijke goal van zijn broer Robin. Met de zege zijn de Scharendijkenaren na zeven wedstrijden de gevarenzone uit gekropen. Tegen Zwaluwe ging het niet altijd even makkelijk waarbij ZSC’62-doelman Robin Dekker zeker de credits kreeg van trainer Thomas Mangelaars. Zowel na 0-2 als de 1-3 was het billenknijpen bij ZSC’62 omdat de thuisploeg succes had met offensief spel en veel ballen de zestien in te pompen. ,,Bij 2-3 kreeg Zwaluwe twee grote kansen maar Dekker heeft ons er doorheen gesleept.”
FC De Westhoek won in de vierde klasse B de derby van Brouwershaven met 3-2. Best was het allemaal niet. Brouwershaven-coach Danny Sandhövel: ,,De gelukkigste heeft gewonnen. Het was een zeer matige pot van twee kanten op een dramatisch veld”. Na de 3-2-ruststand werd een goal van de thuisploeg afgekeurd wegens buitenspel en spatte een vrije trap van Brouwershaven op de lat uiteen. FC De Westhoek-trainer Henk Schouten vond het geen buitenspel. ,,Het was geen goede wedstrijd op een een hobbelig veld, maar uiteindelijk een verdiende overwinning voor FC De Westhoek”.
Goed was de wedstrijd tussen Colijnsplaatse Boys en SKNWK evenmin. ,,Het was geen makkelijke wedstrijd en wij waren niet best”, sprak SKNWK-trainer Johnny van Dijke eerlijk. WIK’57-oefenmeester Huseyin Dogan was tevreden over het resultaat tegen rode lantaarndrager SC Stavenisse, maar het spel kon hem niet bekoren. ,,Het was nog niet veel beter dan de week ervoor. Helaas.”
MZC’11, koploper in de tweede klasse E, ging zaterdag waarmee ze vorige week tijdens het duel met VVGZ even waren gestopt: winnen en veel goals maken. In en tegen Arendskerke werd het 0-8. Al na tien minuten werd Arendskerke-doelman Eljo Dooge door scheidsrechter Van Helden na een botsing met een tegenstander met rood van het veld gestuurd. Een gele kaart was ook voldoende geweest, zo oordeelden alle betrokkenen.

UITSLAGEN
ZATERDAGAMATEURS
Tweede klasse E:
Bruse Boys-VVGZ 1-4 (1-4 Domenique van den Berge)
Arendskerke-MZC’11 0-8 (0-1 Luuk van Vossen, 0-2 Sander Backx (foto), 0-3 Ramon Janson, 0-4 en 0-5 Luuk van Vossen, 0-6 en 0-7 Rody Vermue, 0-8 Jesse Kalwij)

Derde klasse B:
Duiveland-Klundert 4-3 (1-3 Ahmad Alhaji, 2-3 Ronald Zwager, 3-3 Leen IJzelenberg,4-3 Wouter de Jonge)
Zwaluwe-ZSC’62 2-3 (0-1 Mark Provoost (penalty), 0-2 Mike de Voogd, 1-3 Robin Provoost)

Vierde klasse B:
FC De Westhoek’20-Brouwershaven 3-2 (1-0 Dylan Adelaar, 1-1 Jerom Theijssen, 2-1 Dylan Adelaar, 3-1 Delano Westerink, 2-3 Cas van der Meer)
WIK’57-SC Stavenisse 4-0 (1-0 en 2-0 Frank den Boer, 3-0 Nick den Boer, 0-4 Jochem den Hartog)
Colijnsplaatse Boys-SKNWK 1-3 (1-1 Remco van den Berge, 1-2 Jarno van Nieuwenhuize, 1-3 Machiel Schot)