Logo wereldregio.nl

Bruse complimenten voor sterk MZC’11

  Actueel SD|Sport

Met dank aan een vrij weekend van eilandelijke vierdeklassers hebben veel voetbalvolgers de derby tussen MZC’11 en Bruse Boys live kunnen aanschouwen. 

Met veel sfeer, veel doelpunten en soms (te) veel vuurwerk. En met de thuisploeg als terechte winnaar. Rudi van der Bijl, verdedigende middenvelder van Bruse Boys: ,,Het zat er vandaag niet in. We moesten veel achteruitlopen”.
Centrale verdediger Jesse van der Linden van MZC’11: ,,Het was een lekker potje. We waren de veel betere partij. We moesten wel een beetje waken voor de counter. We zaten er feller op met dank aan de twaalfde man. Dat was leuk”. Bruse Boys-coach constateerde ook dat de echte felheid bij zijn team ontbrak. ,,Voor dit soort wedstrijden moet je niet motiveren maar vandaag kwamen we gewoon tekort in duelkracht en beleving.”
Collega Adriaan Nieuwenhuijse: ,,Ik vond ons gewoon goed. Ik voelde aankomen dat we zouden gaan winnen omdat ik ons goed vond voetballen”. Of de Kruininger oefenmeester niet meer van Bruse Boys had verwacht? ,,Dat ligt ook een beetje aan ons. Wij moeten het ook van het voetbal hebben.” Van der Linden roemde ook het collectief. ,,Het staat goed en willen voor elkaar werken. Op kunstgras spelen vinden we ook fijn en met Luuk van Vossen en Ramon Janson hebben we veel goals gekregen. De afgelopen seizoenen misten we zulke spelers.”
Maaskant: ,,We kwamen voetballend tekort en een extra kracht zijn corners en vrije trappen”. Hieruit kwamen twee Zierikzeese treffers. In acht minuten denderde MZC’11 over Bruse Boys heen. ,,Er lopen goede voetballers rond bij MZC’11.”
Van der Bijl was eveneens complimenteus voor de koploper die na vijf wedstrijden nog niets heeft laten liggen. ,,Die jongens zijn op een leeftijd waarop wij ook onze pieken. Ik denk dat ze een hartstikke leuk team hebben. Ook met Olaf Willemse en Marco Ketting (beiden afwezig, red.) hadden we vandaag niet gewonnen. Ze hebben gewoon een goed elftal.” Over ‘zijn’ Bruse Boys maakt Van der Bijl zich na de flinke nederlaag geen zorgen. ,,We gaan nog wel leuke resultaten neerzetten. Tegen Oostkapelle hebben we wel geleverd wat nodig was. Het komt wel goed met Bruse Boys.”