Schouwse derdeklassers verliezen

Actueel SD|Sport

In het weekeinde van MZC’11-Bruse Boys (5-1) en de vrije zaterdag voor de vierdeklassers verloren derdeklasser ZSC’62 en Duiveland beiden.

Rohan de Geus, coach van de Oosterlanders, noemde de thuisnederlaag tegen Kogelvangers terecht. ,,Maar misschien iets geflatteerd”, voegde hij er aan toe. Tot aan de rust ging het goed, maar de 0-2 van Kogelvangers creëerde Duiveland weinig meer. De Geus, kijkend naar het huidige aantal van zeven: ,,Het is puntjes sprokkelen”.
Dat geldt in de derde klasse B ook voor ZSC’62 dat zaterdag in Halsteren niet won en op twee punten blijft steken na vijf speelronden. Thomas Mangelaars, coach van de Scharendijkse formatie, raakt er niet van onder de indruk, ook niet na de 5-3-nederlaag in en tegen Halsteren. ,,We leggen een kampioenskandidaat onze wil om tot het gaatje te gaan. Bij 4-3 gingen ze zelfs tijdrekken bij de cornervlag.” Het eerste deel van de eerste helft was voor ZSC’62 maar de 0-1 werd het wat moeilijker de druk erop te houden. Na de 1-1-ruststand speelde Halsteren beter wat resulteerde in 3-1 in de 68e minuut. Een tweede benutte penalty van Mark Provoost bracht de spanning weer terug, maar vanaf de aftrap was de marge weer twee. ZSC’62 vreesde het laatste deel van de wedstrijd maar Noel van Eck maakte in de 88e minuut 4-3. ZSC’62 besloot tot alles of niets. Hoewel Halsteren ‘m kneep, werd het het laatste.

ZATERDAGAMATEURS
UITSLAGEN
Tweede klasse E:
MZC’11-Bruse Boys 5-1 (1-0 Sander Backx, 2-0 Jesse van der Linden, 3-0 Luuk van Vossen, 3-1 Marc Bij de Vaate, 4-1 Luuk van Vossen, 5-1 Dylon Oosterboer)