MZC’11 duwt Bruse Boys in acht minuten kopje onder

Actueel SD|Sport

MZC’11, koploper in de tweede klasse E, heeft de derby met Bruse Boys met glans doorstaan: 5-1.

De ploeg van trainer Michel Maaskant speelde te timide om een jong en gretig maar volwassen spelend MZC’11 het ook maar enigszins moeilijk te maken. Wat echter de huidige waarde van de koppositie is, weet het elftal van trainer Adriaan Nieuwenhuijse over een week wanneer één van de nummers twee, VVGZ, naar sportpark Den Hogen Blok komt.
Het nog jonge seizoen leert echter dat er op dit complex nog niets te halen valt voor tegenstanders uit de tweede klasse E. Inclusief de wedstrijd tegen Bruse Boys scoorde MZC’11 twaalf doelpunten en incasseerde ze er eentje, zaterdag nota bene van oud-MZC’11-voetballer Marc Bij de Vaate. Bovendien had het scoreverloop tegen Bruse Boys verdacht veel weg van dat tegen Arnemuiden op de openingsdag dat toen bijna een uur met tien man moest acteren. Dat wetende maakt de zege op de Duivelandse buurman nog mooier.
Mooi was het in de eerste helft zeker niet. MZC’11 startte als beste. Op de linkerflank bezorgde Ramon Janson de Bruse rechtsback Lucas Hanzen een paar minder fijne eerste minuten. Dat leek zomaar een voorbode te worden op een snel, Zierikzeese doelpunt. Dat bleek gelukkig mee te vallen voor Hanzen en Bruse Boys want de Zierikzeese aanvallen bleken losse flodders en veel schoten naast. De thuisploeg controleerde wel, had heel veel tweede ballen en liet Bruse Boys niet in naar spel komen. Spelers zoals Domenique van den Berge en Mats Willemse, normaal gesproken bepalende mensen van het elftal, lieten zich te weinig zien. Laatstgenoemde richtte wel tweemaal op doel maar te weinig daadkrachtig om MZC’11-keeper Thijs Rombouts te verontrusten. Bruse Boys-collega Kenneth Boogerd zag ook al weinig gevaar op zich afkomen. Enkele schoten van Janson gingen naast, een vrije trap van Sven Heijboer was te zacht en ook Luuk van Vossen schoot naast. De meest gevaarlijk poging kwam van Bij de Vaate die met een venijnig schot vanaf de zijkant Rombouts probeerde te verrassen. Nee, de eerste helft had ‘het’ niet; het bloedde bij tijd en wijlen zelfs een beetje dood.
Van dood naar levend is niet zo’n groot ‘bruggetje’. Meteen na de pauze probeerde Willemse - zijn broer Olad en een andere verdediger, Marco Ketting, ontbraken zaterdag - Rombouts nog een keer te testen, maar met een gele kaart voor de schutter kwam de wedstrijd in de 52e minuut tot leven. Het gevolg van de gele kaart was een vrije trap die Janson op het hoofd van Sander Backx (foto), volgens Nieuwenhuijse the man of the match, mikte: 1-0. Vier minuten later kwam een slecht genomen corner van Janson via via toch goed terecht op het hoofd van Jesse van der Linden, door de ‘stadionspeaker’ uitgeroepen tot man van de wedstrijd, 2-0. En drie minuten sloeg MZC’11 een definitieve brug met Bruse Boys toen Luuk van Vossen de 3-0 binnenschoot nadat Boogerd eerst nog een inzet van Jaimy Matthews had gekeerd. Dit scoreverloop leek verdacht veel op Arnemuiden thuis toen het eerste doelpunt ook in de 52e minuut en het zes later al 3-0 stond.

Waar Arnemuiden echt onmachtig was, deed Bruse Boys een kwartier voor tijd nog wat terug. Bij de Vaate zorgde voor het eerste doelpunt van dit seizoen op sportpark Den Hogen Blok door een andere ploeg dan MZC’11. De thuisploeg verblikte of verbloosde niet en Bruse Boys vond de goal kennelijk onvoldoende reden om er een schepje bovenop te doen. En dus ging MZC’11 maar vrolijk door met waar ze goed in is: veel goals maken. Nummer achttien van het seizoen kwam weer van Vossen en de negentiende, na een fraaie voorbereiding van Backx bij de achterlijn, door Dylon Oosterboer.
Wat deze ook al fraaie cijfers waard zijn voor de koploper, wordt volgende week duidelijk(er). Dan treft het voor de eerste keer dit seizoen een tegenstander van ‘formaat’, VVGZ, één van de drie nummers twee. Tot op heden werd ‘slechts’ de nummer zeven en lager verslagen. Met andere woorden: hoe goed is de koploper uit Zierikzee echt? (foto Kees Bin)