Logo wereldregio.nl

Ervaren, Bruse verdedigers ontbreken tegen MZC’11 (update)

  Actueel SD|Sport

Olaf Willemse en Marco Ketting, twee ervaren verdedigers van Bruse Boys, doen zaterdag 23 oktober niet mee in de derby tegen MZC’11.

Willemse kreeg vorige week rood in de wedstrijd tegen Arnemuiden en Ketting is afwezig. Dit geldt ook voor jongeling Aart de Waal. Bij de Zierikzeeënaren ontbreken de geblesseerden Rody Vermue, Jesper Kriens en Arne Holm. MZC’11 is koploper in de tweede klasse E met twaalf uit vier, Bruse Boys heeft zes punten minder.
De laatste MZC’11-Bruse Boys werd gespeeld op 14 december 2019 toen MZC’11 op eigen veld met 2-0 won van Bruse Boys. De laatste wedstrijd was dus niet, zoals vrijdag abusievelijk in de papieren editie van WereldRegio vermeld staat, op 13 april 2019 toen het 1-7 voor Bruse Boys werd. Derhalve is het dus ook niet zo dat de thuisspelende ploeg in de derby nog nooit heeft gewonnen.
In de derde klasse B ontvangt nummer zeven Duiveland op het Oostersportpark Kogelvangers dat een puntje minder heeft. Ian Roks, Jelmer Stouten (beiden blessure), Ronald Zwager en Leen IJzelenberg (allebei op vakantie) ontbreken. ZSC’62 kan in en tegen Halsteren geen beroep doen op Ronald de Vrieze, Niels Ritzen (beiden werk), Lennart Wesdorp en Ian van Essen (allebei geblesseerd). Berné Akkermans is een vraagteken voor ZSC’62-trainer Thomas Mangelaar die deze week al met een seizoen verlengde in Scharendijke.
De eilandelijke vierdeklassers komen dit weekend niet in actie.