Afbeelding

Forza/Intermezzo klopt gehavende nummer twee

Actueel SD|Sport

In een leuke en spannende volleybalwedstrijd hebben de volleyballers van Forza/Intermezzo de vierde competitiewedstrijd in de promotieklasse gewonnen: 3-1 17-25 25-15 25-19 25-22.

,,We kunnen de punten hard gebruiken”, stelde Forza/Intermezzo-coach Tonie van Breda tevreden vast. ,,We hadden er nog niet zoveel.” De tevredenheid zat ‘m ook in het spel dat de Rotterdammer zaterdag in sportzaal de Vanger tegen Krimpen 2 onder zijn ogen zag voltrekken. ,,Ondanks dat we vandaag minder spelers hadden, haalden de meesten een goed niveau: passend, aanvallend en blokkerend.” Van Breda wist ook dat Krimpen 2, de nummer twee van de promotieklasse A, enkele spelers misten waardoor er twee vijftigers als invaller in Bruinisse moesten opdraven. Met alle respect, zij sloegen nog een aardige bal. Van Breda: ,,Het was een hartstikke leuke pot en we waren redelijk aan elkaar gewaagd. Zij hadden de vierde set kunnen winnen en de derde ook nog wel. Hier had ik van tevoren voor getekend”.
Het ervaren team van Krimpen 2 nam in het eerste bedrijf het heft in handen. Halverwege stond het 9-13 en die marge werd alleen maar groter. Die eerste set had ze wel wat kracht gekost want Forza/Intermezzo liep in de tweede set met flinke stappen uit: van 4-0, via 9-4 en 17-9 was de buit snel binnen. Het derde bedrijf ging keurig gelijk op tot 17-17. Vanaf deze stand maakte Krimpen 2 te veel fouten en liet de thuisploeg goed volleybal zien.
Tijdens het vierde bedrijf stond Krimpen steeds één à twee punten voor en leek een vijfde set in de maak. Echter, bij 17-19 keerden de kansen van Forza/Intermezzo via 19-19 en 20-20. Twee (belangrijke) punten van Willem van Gilst waren goed 21-20 en 22-21. Een ace van Rutger Pesch op 24-22 was meteen goed voor het eerste matchpoint.
Derhalve kon Van Breda tevreden zijn over de verrichtingen van zijn team, ook na een jaar stil te hebben gelegen. ,,We zijn verder gegaan waar we gestopt zijn. Een paar jonge jongens uit Middelharnis zijn gestopt. Nu hebben we tien man. Wanneer ze allemaal zijn, hebben we een goed promotieklasseteam”

Meer nieuws