Duiveland langzaam maar zeker op goede weg

Actueel SD|Sport

Duiveland is nog niet waar ze wil zijn, maar won zaterdag wel in en tegen een enigszins gehandicapt Kapelle. Het was nipt, maar terecht.

Ondanks dat allemaal nog niet zo gaat zoals het zou moeten of willen gaan – conditioneel nog niet optimaal, spelers die op vakantie gaan en voetballers die van een blessure terugkomen – staat de ploeg van trainer Rohan de Geus op een keurige zevende plaats in de derde klasse B met slechts drie punten achter koploper Tholense Boys en ‘al’ zes punten voor het ook na zaterdag 9 oktober puntloze Kapelle. ,,Ik wist dat Kapelle wat jongens miste vandaag. Dan moet je ze pakken. Dat was belangrijk. Kapelle wordt sterker en gaat nog punten pakken.”
In Kapelle bleef Duiveland negentig minuten en een beetje goed bij de les. Met een doelpunt van Dylan van Klinken in de vijftiende minuut startte de Oosterlandse ploeg goed op de derde speeldag van het seizoen 2021/202, dat vorig jaar rond deze tijd zo abrupt werd afgebroken door corona. ,,Na de eerste helft hadden we eigenlijk met 0-3 moeten voor staan”, vond De Geus. ,,Kapelle kwam na vijfentwintig minuten wat beter in het spel waardoor wij wat teveel achteruit werden gedrongen. Kapelle werd niet echt heel gevaarlijk.”
Dat was na rust eigenlijk ook het geval met de thuisploeg. Tot halverwege de tweede helft kwam Kapelle er niet aan te pas, maar drukte Duiveland ook niet echt door vanwege slecht genomen corners en dito uitgespeelde kansen. Met name Van Klinken had oog in oog met de goalie uit Kapelle zijn tweede moeten maken en daarmee vijf minuten na de pauze de wedstrijd kunnen beslissen. Simpelweg omdat dit Kapelle nog niet goed genoeg is. Met Ronald Zwager in de ploeg voor Van Klinken kwam er meer dreiging in de aanvallen van Duiveland. Ook de routinier kreeg een niet te missen kans nadat de linkspoot zich in het strafschopgebied goed vrijspeelde maar een te slap schot op doel afleverde. Net daarvoor was Kapelle dreigend met twee kopballen op Duiveland-doelman Simon de Bruine. Omdat de kopballen recht op de keeper waren, werden het geen doelpunten. Restte nog een kans in de slotfase voor Kapelle maar het afgeleverde ging rakelings en hard naast. De Geus was tevreden met wat hij had gezien. ,,We trekken het goed over de streep, maar maken het onnodig verschrikkelijk spannend.”