Logo wereldregio.nl

MZC’11 blijft veel scoren en weinig weggeven

  Actueel SD|Sport

MZC11 is de eerste weken bezig met een aardige reeks.

Ook de derde competitiewedstrijd van het seizoen 2021/2022 werd thuis van FC Axel gewonnen met prima cijfers: vier voor en nul tegen (op de foto de eerste goal). Hiermee zette de ploeg van Adriaan Nieuwenhuijse de lijn van de eerste twee weken door waarin het net makkelijk wordt gevonden en het achterin solide oogt. Na drie duels is het doelsaldo 11-1. Met als voorlopige ‘beloning’ alleen lijstaanvoerder in de tweede klasse E.
Dit kwam ook omdat twee medekoplopers tot zaterdag 9 oktober, VVGZ en Oostkapelle/Domburg, op eigen veld onderuit gingen. VVGZ tegen DBGC met 2-4 en de Walcherse ploeg werd gevloerd door twee goals van Joost de Witte namens Bruse Boys. Michel Maaskant, trainer van Bruse Boys, roemde de teamprestatie. ,,We hebben weinig weggegeven en gewoon het oplossen voor elkaar stond op de eerste plaats vandaag. Joost was wel de man die de dreiging veroorzaakte.” Met de driepunter komt Bruse Boysop zes punten. Over twee weken staat de derby tegen MZC’11 op het programma.
In de vierde klasse B verspeelde Brouwershaven haar gedeelde koppositie door op sportpark Onder de Molen met 1-1 gelijk te spelen tegen Waarde. Brouwershaven-coach Danny Sandhövel noemde het gelijkspel een tegenvaller. ,,Maar gezien het spelbeeld wel terecht. De eerste helft was voor ons en in de tweede helft hebben we best onder druk gestaan.” Kruiningen, de andere koploper in 4B, profiteerde in Nieuwerkerk van het gelijkspel van Brouwershaven door SKNWK met 2-4 te kloppen. Poulegenoot WIK’57 kende zaterdag geen problemen tegen Colijnsplaatse Boys (0-4) en FC De Westhoek’20 had Kevin Veerhoek als matchwinnaar tegen Smerdiek. (foto Kees Bin)
In de derde klasse B blijft ZSC’62 steken op een punt na drie wedstrijden. Dat hadden er volgens trainer Thomas Mangelaar twee moeten zijn na vandaag. De coach van ZSC’62 wil ten allen tijde alleen naar zijn team kijken, maar kon deze keer niet om de scheidsrechter heen. ,,Bij de 1-0 werd onze keeper aangevallen en de 4-2 is twee meter buitenspel. Hij wilde een podium en dat heeft hij gekregen”, aldus Mangelaar na de uitwedstrijd tegen Prinsenland. ZSC’62 kwam na 2-0 knap terug tot 2-2 in de 93e minuut. In de 96e en 98e werd het nog 4-2.

UITSLAGEN
AMATEURVOETBAL
Tweede klasse E:
MZC11-FC Axel 4-0 (1-0 Ramon Janson, 2-0 Sven Heijboer, 3-0 Luuk van Vossen, 4-0 Sven Heijboer)
Domburg/Oostkapelle-Bruse Boys1-2 (0-1 en 0-2 Joost de Witte)

Derde klasse B:
Kapelle-Duiveland 0-1 (0-1 Dylan van Klinken)
Prinsenland-ZSC’62 4-2 (2-1 Mike de Voogd, 2-2 Robin Provoost)

Vierde klasse B:
Colijnsplaatse Boys-WIK’57 0-4 (0-1 Colin van Wanrooij, 0-2 Ian van de Wekken, 0-3 Nick den Boer, 0-4 Remon den Boer)
SKNWK-Kruiningen 2-4 (1-0 en 2-1 David van den Broek)
FC de Westhoek’20-Smerdiek 1-0 (1-0 Kevin Veerhoek)
Brouwershaven-Waarde 1-1 (1-0 Martijn Dalebout)