Logo wereldregio.nl

Westerink matchwinnaar in stevig duel ZieZaVo-strijd

  Actueel SD|Sport

Delano Westerink heeft De Strandloper/Ginsterveld in de laatste minuut naar de winst tegen Phone Repair Zeeland geschoten in de eerste klasse van de zaalvoetbalcompetitie ZieZaVo.

De winst was niet vanzelfsprekend in een stevige pot voetbal waar de ruststand met doelpunten van Don van Vliet, Bilal Alshqar en Nathan van der Neut 2-1 op het scorebord bracht. Didi van Ham zette het duel in de eerste minuut van de tweede helft weer gelijk op scherp met een fraai doelpunt (2-2) voor Phone Repair Zeeland. Tijdstraffen en fraaie reddingen van De Strandloper-keeper Bas Kooman zorgde mede er voor dat de winst meeging naar Westenschouwen. C.S Telecom IT had het moeilijk tegen AVSB Schipper Accountants met een 2-2-ruststand. Een strafschop in de tweede helft door een fikse sliding van de keeper zorgde Martijn van Grunsven voor een voorsprong en een fraai doelpunt van Corné Schilperoort brak de tegenstand van het team uit Brouwershaven wat uiteindelijk verloor met 6-3. Grenzeloos Kort won met 4-1 van FC Hanse Staalbouw en FC Kerkwerve/’t Oliegeultje deelde de punten met Stella Boys/De Banjaard (1-1).
In de tweede klasse maakte van de vier koplopers alleen De Strandloper/Ginsterveld 2 een slechte avond door in Laco Sportcentrum. Stormachtig pakte de winst in de eindfase met 1-2. Intersport Zierikzee won overtuigend met 6-2 van Fietsoutlet Zeeland en AVSB-JR van der Wekken Transport blijft koploper met een 4-2-winst op Torenboys. Stellaboys/De Banjaard 2 won nipt met 4-3 van Kokosmakronen en DDEZOM verloor opnieuw. Vleesboerderij Boot was met 3-7 te sterk.