Logo wereldregio.nl

Beste Kustmarathon ooit voor Schouwse atletiek

  Actueel SD|Sport

Met een tweede stek bij de vrouwen en een zesde plaats bij de mannen hebben de Schouwse atleten het nog nooit zo goed gedaan tijdens de Kustmarathon.

Yunis Stitan (foto) was tijdens zijn eerste marathon ooit verantwoordelijk voor die fraaie klassering in een editie met behoorlijk wat regen en fikse zuidenwind. De hardloper uit Dreischor legde de 42,195 kilometer af in 2.50,32 uur, ruim vijfeneenhalve minuut langzamer dan winnaar Tim Pleijte, de Vlissinger die de Kustmarathon voor de derde keer won door op de laatste honderden meters medevluchter Christiaan van Beusichem af te troeven. Tot de 38e kilometer was er nog een kopgroep van zeven atleten waartoe ook Stitan behoorde. Echter, toen was het ver op bij hem, verklaarde hij in de ‘opvangtent’ achter de finish.
Naar dat warmere onderkomen verlangde Annemiek van Kooten-Van de Velde ook. De voormalig inwoner van Schuddebeurs - tegenwoordig woont ze met haar man in Lunteren - was bij de vrouwen knap tweede geworden achter Samantha Luitwieler, net als Pleijte afkomstig uit Vlissingen. Ze won in 2.56,28 uur, Van de Velde finishte in 3.08,29 uur Vanwege haar tweede plaats moest de atlete op de huldiging wachten. De weersomstandigheden en haar inspanningen tussen Burgh-Haamstede en Zoutelande waren haar duidelijk niet in de koude kleren gaan zitten. Al bibberend stond ze te wachten op de huldiging. Hoe zwaar ze het had gehad, bleek na de huldiging. Achteruit lopend ging ze de trap af die op de Langstraat uitkomt.
Meer reacties van Schouwse deelnemers aan de achttiende Kustmarathon aanstaande vrijdag in de papieren editie van WereldRegio.