Logo wereldregio.nl

Organisatie Bruse Boys tegen Wieldrecht te wankel

  Actueel SD|Sport

Bruse Boys kan minder tevreden terugkijken op de tweede bekerwedstrijd.

Werd er vorige week tijdens het eerste duel met eersteklasser Unitas’30 slechts met 1-0 verloren, zaterdag had Wieldrecht, net als Bruse Boys een tweedeklasser, weinig te stellen met de ploeg van Michel Maaskant: 0-4.
Organisatorisch had zijn elftal, met jeugdspeler Lucas Hanzen, nieuwkomer Rob den Engelsman, de teruggekeerden Marc Bij de Vaate en Rick Jonker en herintreder Rudi van der Bijl, het tijdens het eerste halfuur redelijk voor elkaar. Het waren trouwens dertig minuten waarin beide teams geen enkele bal tussen paal en laat kregen. Met een goal van Wieldrecht, uit de rebound na een redding van Bruse Boys-doelman Kenneth Boogerd, kantelde de wedstrijd wel (enigszins). Voor Wieldrecht was de goal het sein wat vaker de kant van het vijandelijke doelgebied op te zoeken. Vijf minuten na de 0-1 werd Boogerd opnieuw op de proef gesteld maar redde hij goed. Echter, een minuut verder was hij kansloos bij een fraai boogballetje van een Wieldrecht-speler. Eerst stuitte de bal over Olaf Willemse heen en daarna schatte Julian van Nieuwenhuize de opstuiterende bal verkeerd in. Hierna volgde de boogbal voor 0-2.
Bij de tweede tegengoal stond Bruse Boys dus niet goed. ,,De organisatie is inderdaad waar we vaak op terug komen en dat zal ook onze kracht moeten worden”, zei Maaskant. ,,Ik denk dat we er te weinig in zijn gekomen, ook mede door hoe de goals weg zijn gegeven. We hadden ook te weinig grip op hun buitenspelers en opkomende back.” Het kwam inderdaad meerdere malen voor dat linksachter Thomas Maaskant die situaties niet goed inschatte. Overigens, daar kwam de eerste twee goals niet uit. Pas in de 38e minuut Den Engelsman voor gevaar door een bal net over de kruising te schieten.
In de rust wisselde Maaskant Rudo van der Berge, Den Engelsman en zijn broer Thomas voor een andere nieuwkomer Joost de Witte en de jeugdspelers Boris de Bruine en Aart de Waal. Net nadat Tim von Unen het veld in kwam voor Rick Jonker stelde Marc Bij de Vaate de Wieldrecht-goalie met een fraai afstandsschot op de proef. Aanvallend stelde Bruse Boys teleur, gaf Maaskant eveneens toe. ,,Hierdoor zijn we te weinig in onze kracht gekomen.”
Na het fraaie, gekeerde schot van Bij de Vaate moest Boogerd aan de andere kant nog tweemaal vissen. Zeker na de derde goal was de ‘oefenwedstrijd’ gespeeld, als het dat al niet was na de tweede treffer. Von Unen redde met 1-4 nog wel de eer.