Logo wereldregio.nl

Heerlijke dubbel op toernooi Scharendijke

  Actueel SD|Sport

Tennisliefhebbers die donderdagavond aanwezig waren op het park van LTC Scharendijke, hebben kunnen genieten van een heerlijke en spannende dubbel in de hoogste categorie.

Ronald van Slooten (LTC Zierikzee) en Koen de Bruijn van de organiserende vereniging bonden de strijd in het mannendubbel 2 aan met Dudok van Dalen (TV Commandeur) en Ingmar van der Wiel. Laatstgenoemde, lid van TV Schiedam Noord, was met een speelsterkte van 2,4 achter zijn naam op papier de beste van het kwartet. Het viertal haalde echter het beste in elkaar naar boven. De hele wedstrijd stond bol van goed serveer- en knap volleywerk, mooie en spectaculaire rally’s aan het net, spannende punten maar ook missers en dubbele fouten op cruciale momenten. Van Dalen en Van der Wiel hadden aan een break genoeg om de eerste set te winnen. Tijdens het tweede bedrijf kwamen Van Slooten (links) en De Bruijn (rechts) op een 5-4- en 6-5-voorsprong. Een break in de twaalfde games was voldoende voor 7-5-setwinst. Het veroveren van de tweede set leek het Schouwse duo een mentaal voordeeltje te geven in de super-tiebreak. Ze liepen uit naar 6-1 maar zagen Van Dalen en Van der Wiel met 7-6 weer akelig dichtbij komen. Op 9-7 benutten ze hun eerste wedstrijdpunt: 10-7.
In de poule van het mannendubbel 2 zit nog een koppel: Andries Coppoolse en Johnny Quaak, Wanneer zij in actie komen tegen de duo’s van donderdagavond, is nog niet bekend.