Logo wereldregio.nl

Vader en zoon Kafoe leggen het af tegen Kamsa/Klop

  Actueel SD|Sport

Het mannendubbel D (actuele rating 8,4-9,0) op het Westhoek-toernooi is een prooi geworden voor Bruenaar Roy Klop en Frank Kamsma uit Nieuwerkerk.

In de eindstrijd versloegen de tennissers zondag op de banen van TC Westerschouwen vader Werner en zoon Mike Kafoe. De Zierikzeeënaren verloren met 6-3 3 7-5 van Klop (links op de foto) en Kamsma (rechts met blauw shirt).
In het mannendubbel B (actuele rating 6,8-7,6) veroverden Tim van der Bok en Wesley de Jongh de hoofdprijs ten koste van Yoran Coppoolse en Don van Vliet. Het werd in de finale 6-4 2-6 7-6.
Hoofdprijzen had de familie Kievit (vader Jaap, moeder Seline en dochters Rozemarijn en Willemijn) voldoende voor het grijpen, maar na de finaledag bleef het tennisgezin uit Burgh-Haamstede met lege handen achter. Willemijn en Seline verloren het vrouwendubbel C, Jaap en Rozemarijn het gemengd dubbel A, Rozemarijn strandde met Veronique Lemsom in de halve eindstrijd van het vrouwendubbel A en Jaap moest met Erik de Bruyn zijn meerdere erkennen tijdens de finale van het mannendubbel A. De twee wonnen in de vroege zondagochtend wel hun tweede poulewedstrijd om in de eindstrijd te geraken.