Logo wereldregio.nl

Wel of geen contract voor het nieuwe seizoen

  Actueel SD|Sport

De dreigende wolken boven sportpark Van Zuijen zijn symbolisch voor de spelers op het veld van FC de Westhoek’20. Zijn ze in staat zich in de kijker te spelen voor het seizoen 2021/2022?

Vijf à zes keer in de voorbereiding op een nieuw voetbaljaargang komt een selectie van VVCS (Vereniging van Contractspelers) in actie. In deze selectie zitten alleen voetballers die clubloos zijn (geworden) en middels zulke wedstrijden een contract voor het nieuwe seizoen proberen af te dwingen bij scouts die voor zulke gelegenheden langs de lijn staan.
Dinsdagmiddag was er weer zo’n wedstrijd. Eredivisionst Fortuna Sittard, dat deze week in Burgh-Haamstede verblijft, fungeerde ditmaal als tegenstrever van VVCS. De Limburgers wonnen de ‘verdienwedstrijd’ met 4-1. Wie grote of veel bekende namen verwacht bij VVCS, zit mis. De echte voetballiefhebbers zullen Kyle Ebecilio, oud-speler van FC Twente en ADO Den Haag, ontwaard hebben. De lokale voetbalvolgers zagen Julius Bliek, geboren en getogen in Burgh-Haamstede en vorig seizoen nog onder contract bij eerstedivisionist FC Dordrecht. Met enig gegraaf in het geheugen komt Anouar Kali (NAC, FC Utrecht, Willem II) ook als ‘bekende’ voetballer naar voren, maar voor het overige zijn het alom onbekende namen aan een contract proberen te komen. Daarin slaagt ongeveer vijftig procent, laat teammanager Arjan Ebbinge, oud-speler bij NEC en SC Heerenveen, weten. ,,Dan komen ze terecht in de eerste divisie tot en met de hoofdklasse, daar waar ze een boterham kunnen verdienen.” Immers, dat de voetballers uit deze wedstrijd (financieel) niet binnen zijn, is klip en klaar.