Logo wereldregio.nl

Schaker Van Rooten kanshebber op zomertitel

  Actueel SD|Sport

Mark van Rooten is één van de overgebleven kanshebbers op het zomerkampioenschap van schaakvereniging Zierikzee, maar dan moet hij wel heel goed blijven scoren.

Dit deed hij in elk geval afgelopen maandagavond. In zijn eerste partij speelde hij bijna perfect tegen lijstaanvoerder Martin Krijger. Met wit in een Scandinavische opening richtte hij al zijn stukken op Krijgers koningsstelling. Met een offer had hij mat in zes kunnen geven maar zag dit niet. Krijger overleefde de druk en won zowaar een stuk. Maar dit had hem heel veel bedenktijd gekost, waarna hij met het oog op de klok remise voorstelde wat Van Rooten (rechts op de foto) na enige aarzeling accepteerde. Gesterkt door deze mooie partij won Van Rooten de twee overige partijen van de avond en scoorde bijna maximaal met 2,5 uit 3.
Kees van den Nieuwendijk scoorde wel maximaal maar kan helaas voor hem niet meer kampioen worden. Hij maakte wel indruk door met zwart van Sjaak Spiegels (links op de foto) te winnen. Michel Melkert begint ook steeds beter te scoren. De huisschaker uit Dordrecht heeft zichzelf het spel via internet aangeleerd en voelt zich inmiddels goed thuis tussen de clubspelers. Hij scoorde 2 uit 3.
De zomercompetitie wordt elke maandagavond van juli en augustus gespeeld vanaf 20.00 in De Garnizoenszaal van De Veste aan de Manhuisstraat in Zierikzee.