Logo wereldregio.nl

Pattinama maakt het Muguruza slechts even lastig

  Actueel SD|Sport

Een paar games lang heeft Lesley Pattinama-Kerkhove Garbine Muguruza even haar wil op kunnen leggen, maar ervoor en erna kende de Spaanse weinig moeite om zich te plaatsen voor de derde ronde van Wimbledon.

Het was al een hele prestatie dat Pattinama zich bij de beste 64 tennissters van het grootste grastoernooi ter wereld had geschaard. Dat deed ze na drie partijen in het kwalificatieschema waarin ze tijdens de laatste schifting twee wedstrijdpunten wegwerkte. In de eerste ronde van het hoofdtoernooi stuitte de oud-Zierikzeese op tweevoudig Grand Slam-winnaar Svetlana Kuznetsova die ondanks een redelijke hoge klassering op de wereldranglijst niet bijster best speelde. Dat was zeker ook de verdienste van de 29-jarige inwoner van Spijkenisse. Niet voor niets noemde Pattinama de zege op Kuznetsova ‘de mooiste overwinning uit mijn loopbaan’.
Hoewel ze tegen de nummer twaalf van de wereld en Wimbledon-winnaar van 2017 niets te verliezen had, had ze in het eerste bedrijf weinig in te brengen: 1-6. De tweede set startte Pattinama - in 2014 verloor ze in Rosmalen met 6-4 6-2 van Muguruza - stukken beter. Ze won haar eerste drie opslagbeurten ondanks enkele breakpunten tegen. Bij een 3-2-voorsprong brak ze de Spaanse waardoor het 4-2 werd. Hierna stelde Muguruza orde op zaken en trok de wedstrijd op ervaring naar zich toe.