Schouws elftal doet Kroatische opponent flink veel pijn (update)

Actueel SD|Sport

Niet voor de eerste keer heeft het Schouws elftal goed gepresteerd tegen een profclub.

Het Kroatische Lokomotiva Zagreb slaagde er pas in de tweede helft in afstand te nemen van het eilandelijke keurkorps: 2-5. Het Schouws elftal wist pas een week geleden dat ze zondag (vandaag) in actie zou komen tegen de club die het afgelopen seizoen achtste werd in de nationale competitie van Kroatië. Dat gaf de nederlaag van de manschappen van coach Henk Schouten wel wel extra ‘cachet’.
,,Gezien de voorbereiding en de trainingen ben ik tevreden over de manier waarop we gespeeld hebben”, stelde de trainer vast. ,,Je scoort er niet zomaar twee. Twee goals van hen waren foutjes van ons maar dat is inherent aan de omstandigheden. We hebben immers op korte termijn een groep moeten samenstellen.”
Het Schouws elftal nam zondag het initiatief. Ramon Janson, het komend seizoen weer spelend voor MZC’11, was twee keer één op één succesvol tegenover de Kroatische doelman: in de zevende en 28e minuut. Echter, tussen de 41e en 63e minuut scoorde Lokomotiva Zagreb viermaal. In de zeventigste minuut werd het 2-5 door een eigen doelpunt van Duiveland-speler Wouter de Jonge.
Omdat het lang geleden - was drie jaar geleden was FC Dordrecht de laatste tegenstander - was, viel er veel enthousiasme te bespeuren bij spelers, trainer en toeschouwers. Er waren zo’n driehonderd mensen. ,,Van elke club van het eiland heb ik wel mensen gezien”, aldus Schouten. ,,Dat moet ook het doel zijn. Al met al was het een positieve middag.” (archieffoto Schouws elftal)