Logo wereldregio.nl

Spelers waterrecreatie rondom Grevelingen slaan handen ineen

  Actueel SD|Sport

Om kristalhelder te krijgen wat er met de waterrecreatie op en rondom het Grevelingenmeer in de toekomst moet gebeuren, hebben diverse partijen de handen ineen geslagen.

Hoe betrokkenen er in staan, wordt duidelijk in hun visie ‘De juiste koers voor de Grevelingen’. De brochure met daarin tekst en uitleg over alle aspecten, mogelijkheden, gevaren en kansen van waterrecreatie werd woensdag op het eiland Mosselbank officieel overhandigd aan Dick van de Velde, gedeputeerde van de Provincie Zeeland.
De brochure is mede gerealiseerd na vele gesprekken van het initiatiefcomité met belangenorganisatie Hiswa-Recron, het Watersportverbond, drie commerciële jachthavens, acht watersportverenigingen en twee zeil- en surfscholen die aan de Schouwse en Goereese zijde van het Grevelingenmeer actief zijn. Het initiatiefcomité bestaat uit Henk Gravestein, jarenlang werkzaam geweest in de jachthaven van Bruinisse, voorzitter Frederik van Dussen en Zierikzeeënaren Co Schot (werkte tot voor kort bij Marina Port Zélande) en Henk Botterweg. ,,Laat dit een mooie start voor samenwerking rondom het Grevelingenmeer zijn”, aldus Van Dussen.