Logo wereldregio.nl

Nieuwe trainer en Griekse speelster Forza

  Actueel SD|Sport

Alex Luycks is de nieuwe trainer/coach van het eerst vrouwenteam van volleybalvereniging Forza. Hij volgt Mark van der Paal op die onlangs bekendmaakte naar Symmachia Roosendaal te gaan.

Luycks is een bekende voor de eilandelijke volleybalselectie. In het afgelopen seizoen heeft hij samen met de vertrokken coach de ploeg al onder zijn hoede gehad. ,,Met deze ervaring en zijn volleybalexpertise hebben we alle vertrouwen in een goede klassering in de promotieklasse voor het komende seizoen”, laat Forza in een persbericht weten.
Dit meldt ook de komst van een nieuwe speelster. Ze heet Alexia Maxhaku, een zestienjarige Griekse die in 2020 naar Nederland is verhuisd. Maxhaku woont in Zierikzee en speelde in Griekenland competitie. De selectie van het eerste vrouwenteam is voor het komend seizoen voor het overige ongewijzigd en bestaat uit: Bonny Leenders, Celine Kooman, Chantal Savenije, Daphne Folmer, Gina Kemmeren, Jaida van Breda, Lisa Padmos, Louise Vleugel en Manon Smolders. (foto Maarten van Hassel)