Logo wereldregio.nl

Maaskant opvolger opgestapte Scholts

  Actueel SD|Sport

Michel Maaskant is in het seizoen 2021/2022 de nieuwe trainer van zaterdag-tweedeklasser Bruse Boys. De Bruenaar volgt de dinsdag opgestapte René Scholts op.

De coach uit Sommelsdijk leverde deze week direct zijn spullen in. De Flakkeese trainer neemt het de voetbalclub uit Bruinisse kwalijk achter zijn rug om bezig te zijn geweest met (het aanstellen van) een andere trainer voor het seizoen 2021/2022, Michel Maaskant dus. Opmerkelijk omdat Scholts (foto) en Bruse Boys al tot een mondeling akkoord voor dat seizoen waren gekomen.
Scholts werd na een paar weken in het seizoen 2019/2020 trainer op sportpark Volharding omdat de toenmalige oefenmeester Carlos de Jonge er zelf de brui aan gaf. En nu stapt de opvolger van De Jonge dus ook zelf op. Zijn assistent Johnny van Dijke, komend seizoen trainer bij zaterdag-vierdeklasser SKNWK, toonde zich solidair met Scholts en is ook meteen weg bij Bruse Boys. Overigens – ook opvallend – lichtte Van Dijke woensdagochtend WereldRegio in over het directe opstappen van Scholts. Het bestuur van Bruse Boys heeft al weten dat ‘de gang van zaken te betreuren’ en komt vandaag of vrijdag met een officiele reactie.
De nieuwe trainer, Maaskant, keert met zijn aanstelling al na een jaar terug bij Bruse Boys. Dit ‘seizoen’ had hij Kloetinge O23 onder zijn hoede. (foto Dirk van Wolferen)