Nog meer herinneringen aan SV Renesse | Wereldnieuws uit je regio | wereldregio
Logo wereldregio.nl
Foto:

Nog meer herinneringen aan SV Renesse

  Actueel SD|Sport

De oproep in WereldRegio, om herinneringen over SV Renesse op te halen, was niet aan dovemansoren besteed.

In de krant van vrijdag 8 januari staan Leon Bakker, de laatste voorzitter, en anderen stil bij het einde van de zondagclub op sportpark Laône. Op deze website doen Jan oud-keeper Simons en oud-speler Kevin Veerhoek dat.

,,Mijn eerste herinneringen zijn de trainingen”, zo begint Jan Simons, ,,die begeleid werden door een aantal spelers van het eerste elftal. Ik kan de namen van dat elftal nog dromen: Anton Kappers, Wim Krijger, Co Vasseur, Jaap Verboom, Rinus Kooman, Geert Prummel, Wim Verseput, Piet en Toon Jonker. Wat was ik trots door deze mannen getraind te worden. Het waren mijn voorbeelden.
Na elke training op de donderdagavond gingen de elftalbegeleider van de B1 en de trainers in de kantine overleggen wie er zouden spelen op de zaterdagmiddag. Daarna bracht Willem Oose de wedstrijdkaartjes rond.
Als deze op de Hogezoom op de deurmat vielen, renden Hans en ik naar de voordeur. Het enthousiasme was groot als we lazen dat we opgesteld waren. Hans: midvoor. Jan: doelman. Elke week hetzelfde. Een heerlijk gevoel, nu nog steeds als ik dit opschrijf.
Wedstrijden op het scherp van de snede tussen de voetbalverenigingen op het eiland. DFS (Burgh), Brouwershaven, Bruinisse en vele anderen. Mooie herinneringen aan deze wedstrijden!
Als junior ging ik mee met de senioren, als reservedoelman. De sterke verhalen tijdens de boottochten over zowel de Ooster- als Westerschelde, wat heb ik daarvan genoten!
De gestopte penalty tijdens de uitwedstrijd bij Dreischor, op aanwijzingen van Rinus Hart, onze laatste man. Mijn hart zwelt nog van trots als ik daaraan terugdenk.
De kampioenswedstrijd tegen Domburg, het hele elftal zit nog in mijn hoofd. De elftalfoto heeft een prominente plaats in mijn fotoboek.
De ledenvergaderingen, met mijn vader als voorzitter en Jan Dalebout als secretaris, werden voorbereid in de spreekkamer. De heftige discussies over een mogelijke fusie tussen Renesse en DFS staan nog in mijn geheugen gegrift. De tegenstanders, onder andere Joop Noordijk en de heer Goossens, waren uiteindelijk in de meerderheid.
En dan…niet te vergeten, na het voetbalseizoen: de korfbalwedstrijden tegen onder andere DOSKO uit Noordwelle en Velocitas uit Serooskerke. Samen met Ria in het middenvak. Toen waren we al een goed koppel.”

Kevin Veerhoek stuurde een foto waarop als pupil van de week bij de aftrap van een wedstrijd van het eerste elftal van Renesse mocht bijwonen. Rechts van hem staat oud-speler Mischa van den Hoek.